Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Податкова служба України інформує

Дата: 21.12.2021 15:20
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

За одинадцять місяців платники Мелітопольщини та Веселівщини спрямували до держбюджету понад 748 мільйонів гривень

Упродовж січня - листопада 2021 року мелітопольські та веселівські платники поповнили державну скарбницю на 748 мільйонів 440 тисяч гривень.

Як зазначив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Валерій Літинський, це на 85 мільйонів або на 13 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільше платники перерахували податку на додану вартість – майже 317 мільйонів гривень.

Податку на доходи фізичних осіб за одинадцять місяців сплачено 239,5 мільйонів, що  на 40 мільйонів або на 20,7 відсотків більше, ніж  торік.

Підприємства та організації спрямували 113,5 мільйонів гривень податку на прибуток, це на 42 мільйона або на 59,6 відсотків перевищує рівень одинадцяти місяців минулого року.

Крім того, мелітопольські та веселівські платники перерахували 63,7 мільйона гривень на військові потреби, забезпечивши зростання до минулорічних показників на 10,7 мільйонів або на 20,7 відсотків.

 

 

Мелітопольські та веселівські роботодавці перерахували більше 790 мільйонів  гривень єдиного внеску

За одинадцять місяців 2021 року роботодавці Мелітопольщини та Веселівщини сплатили до соціальних фондів 790 мільйонів 347 тисяч  гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Як повідомив начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Олександр Зюзін, зростання до показника аналогічного періоду минулого року склало майже 52 мільйона гривень або 7 відсотків.

У листопаді суб'єкти господарювання сплатили 84 мільйона 246 тисяч гривень, що на 13 мільйонів гривень або на 19 відсотків більше, ніж торік.

Нагадаємо, що з 1 грудня розмір мінімальної заробітної плати зріс до 6500 гривень. Таким чином, мінімальний страховий внесок становить 1430 гривень, максимальний – 21450 гривень. Отже, ставка єдиного внеску для платників спрощеної системи оподаткування (за "себе") усіх груп складає 1430 гривень.

 

 

Власники та орендарі мелітопольських і веселівських земель перерахували до бюджетів громад понад 103 мільйонів гривень

Упродовж січня -  листопада 2021 року до бюджетів Мелітопольщини та Веселівщини надійшло 103 мільйона 590 тисяч гривень плати за землю. Як повідомив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський, рівень сплати до минулорічних показників зріс на 8 мільйонів або на 8,6 відсотків.

На збільшення нарахувань плати за землю вплинули підвищення нормативно-грошової оцінки земель, реєстрація нових платників та укладання додаткових договорів до діючих угод оренди.

Найбільші суми плати забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – понад 60 мільйонів, що майже на 4 мільйони перевищило надходження одинадцяти місяців 2020 року. Фізичні особи спрямували до бюджету 43 мільйона, забезпечивши перевищення минулорічного показника більше, ніж на 4 мільйони гривень.

У територіальному розрізі переважна частина платежу сплачена за землі м. Мелітополя  – 51 мільйон, землекористувачі Мелітопольського району спрямували до бюджетів громад понад 30 мільйонів гривень, веселівські платники сплатили майже 22 мільйона гривень.

 

 

Скарбниці запорізьких громад отримали майже 325 мільйонів гривень акцизного податку

З початку року компанії і підприємці регіону, які продають уроздріб підакцизні товари, сплатили 324 мільйони 885 тисяч гривень акцизного податку. Порівняно з минулим роком надходження до місцевих бюджетів зросли на 52 мільйони 558 тисяч гривень або на 19 відсотків.

Лише у листопаді до скарбниць громад перераховано понад 34 мільйони гривень, що на 9 мільйонів гривень більше, ніж торік.

Для реалізації підакцизної продукції фахівці податкової служби видали представникам бізнесу 9437 ліцензій, зокрема, майже 4 тисячі документів на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 3666 дозволів – на реалізацію тютюновими виробами, 1111 – для продажу пива та 358 – сидру. Усього станом на початок грудня кількість діючих ліценцій в регіоні склала 10548. Від ліцензування продажу алкогольної і тютюнової продукції до місцевих бюджетів надійшло близько 46 мільйонів гривень.

Перелік активних ліцензій розміщено на сайті податкової служби:http://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

Крім того, у січні-листопаді проведено 1782 перевірки суб'єктів господарювання з питань дотримання вимог законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів. За виявлені порушення відповідно до законодавства застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 48,2 мільйона гривень.

 

 

У Запорізькій області підсумували роботу з легалізації праці і зарплат

Результати проведених заходів щодо легалізації праці та заробітної плати в регіоні обговорили на засіданні обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення. У нараді, яку провів заступник голови Запорізької облдержадміністрації Руслан Шиханов, взяли участь керівництво профільних департаментів ОДА, податкової служби регіону, Пенсійного фонду області, Головного управління Держпраці, Запорізького обласного центру зайнятості, представники обласної ради профспілок, обласної федерації роботодавців. Позицію податкових органів представляла заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська.

Як повідомив Руслан Шиханов, рівень зайнятості населення в області за підсумками першого півріччя перевищив середньоукраїнський і склав 55,8 відсотка, водночас показник безробіття залишився високим – понад 11 відсотків.

Під час обговорення було вирішено продовжити практику інформаційно-роз'яснювальної кампанії серед працедавців щодо неприпустимості допуску до роботи співробітників без оформлення з ними трудових відносин та негативних наслідків нелегальної праці. А керівники підприємств, де зростає чисельність осіб, які працюють неповний робочий час та яким виплачується зарплата на рівні менше мінімальної, будуть запрошуватися на засідання територіальних комісій за участі органів місцевої влади та податкової служби.

Крім того, у разі виявлення порушення законодавства про працю представники місцевих рад мають можливість звернутися до контролюючих органів для подальшого реагування.

Під час наради надані роз'яснення стосовно аспектів одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Також на засіданні члени координаційного комітету затвердили план роботи на перше півріччя наступного року та розглянули питання взаємодії учасників соціального діалогу у сфері професійної орієнтації молоді з метою мотивації до вибору актуальних на ринку праці професій, затребуваних у реальному секторі економіки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь