Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Майже півтори тисячі  мелітопольців та веселівців відкрили власну справу у 2021 році

Дата: 24.11.2021 14:35
Кількість переглядів: 112

 Фото без опису

Майже півтори тисячі  мелітопольців та веселівців відкрили власну справу у 2021 році

 

За десять місяців цього року в Мелітопольському та Веселівському регіонах новий бізнес започаткували 1317 платників податків, з яких 1173 зареєструвалися фізичними особами - підприємцями та 144  - суб’єктами господарювання - юридичними особами.  Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість нових платників зросла на 341 суб’єкта.

Зокрема, упродовж 2021 року в м. Мелітополі запровадили підприємницьку діяльність 922 підприємця та 97 юридичних осіб, в Мелітопольському районі - 192 підприємця та 33 юридичні особи, на Веселівщині  - 59 фізичних осіб - підприємців та 14 суб'єктів господарювання-юридичних осіб.

Лише у жовтні мелітопольські податківці взяли на облік 152 платника податків, з них 138 ФОПів та 14 юридичних осіб.

Усього станом на 1 листопада на податковому обліку в м. Мелітополі перебуває 15189 платників. Так, в Мелітопольському та Веселівському регіонах ведуть бізнес 10532 підприємця та 4657 підприємств, організацій та установ.

 

Сорок п’ять мелітопольських та веселівських підприємств підвищили рівень зарплати.  Бюджети додатково отримали чверть мільйона гривень

 

Мелітопольські податківці разом з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у складі робочих груп на постійній основі проводять роз'яснювальну роботу з керівниками підприємств щодо легалізації праці, своєчасності виплати зарплати або нарахування її у розмірі не менше законодавчо встановленого мінімуму.

В результаті, протягом третього кварталу поточного року 45  суб’єктів господарювання - юридичних осіб підвищили рівень оплати праці 612 працівникам. До бюджетів додатково надійшло 232 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 19,3 тисячі гривень військового збору. Про це повідомив начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін.

Нагадуємо, за порушення норм податкового законодавства та з питань праці передбачена адміністративна відповідальність.

 

У Запорізькій області легалізовано працю 16 тисяч робітників, місцеві бюджети додатково отримали майже 40 мільйонів

 

Упродовж січня-жовтня завдяки проведеній інформаційній роботі податкової служби, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування з керівниками підприємств та контрольно-перевірочним заходам легалізовано працю 16 тисяч запоріжців. Цим громадянам виплачено 96 мільйонів гривень офіційних доходів. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Додаткові надходження до бюджетів склали майже 40 мільйонів гривень податків та зборів, зокрема, 17,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 21,1 мільйона гривень єдиного внеску та 1,4 мільйона гривень військового збору.

Так, у сфері оптової та роздрібної торгівлі підакцизною продукцією виявлено 42 громадянина, які працювали без оформлення трудових договорів. Матеріали аудиту направлені до Головного управління Держпраці у Запорізькій області.

Також проведено 363 документальні перевірки підприємств і підприємців, які мали ризики щодо несплати податків і зборів під час виплати доходів працівникам. За виявлені порушення донараховано понад 19 мільйонів гривень, у тому числі, 17 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, 1 мільйон гривень єдиного внеску та 1,3 мільйона гривень військового збору. На даний час з цієї суми скарбниці вже отримали 6,3 мільйона гривень.

 

Запорізькі продавці підакцизних товарів поповнили бюджети громад майже на 291 мільйон гривень

 

З початку року до місцевих бюджетів регіону надійшло 290 мільйонів 785 тисяч гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів. Минулорічний рівень сплати перевищено на 43,3 мільйона гривень або на 17,5 відсотка. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Для торгівлі алкогольною продукцією та тютюновими виробами запорізькі компанії і приватні підприємці придбали понад вісім тисяч ліцензій, перерахувавши за них до скарбниць громад майже 40 мільйонів гривень. Крім того, у січні-жовтні призупинено дію 948 дозволів, анульовано 2523 документи.

Станом на початок листопада в регіоні кількість діючих ліцензій перевищила десять тисяч. З їхнім переліком можна ознайомитись на сайті податкової служби за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

Також за десять місяців у сфері обігу підакцизних товарів податківці провели 1586 перевірок суб'єктів господарювання. За виявлені порушення вимог законодавства застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 44,5 мільйона гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь