Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Податкова служба України інформує

Дата: 19.08.2021 08:30
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

 

Мелітопольці та веселівці  спрямували до державного бюджету більше 39 мільйонів гривень військового збору

За сім місяців платники Мелітопольщини та Веселівщини перерахували до державного бюджету 39 мільйонів 493 тисячі гривень військового збору. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились більше, ніж на 7 мільйонів гривень або на 23 відсотки.

Цього року середньомісячна сплата зросла на 1 мільйон і склала понад 5 мільйонів.

Лише у липні до бюджету перераховано 6 мільйонів 246 тисяч гривень військового збору, це на 1,4 мільйона гривень або на 29 відсотків більше, ніж торік.

З початку року суб'єкти господарювання і мешканці м. Мелітополя спрямували  до державної скарбниці 27,7 мільйонів гривень, від платників Мелітопольського району надійшло 8,3 мільйони, веселів ці перерахували на підтримку української армії 3,4 мільйони гривень.

Нагадаємо, військовий збір, ставка якого становить 1,5 відсотка, утримується з доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб відповідно до статті 168 Податкового кодексу України. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Платники Мелітопольщини та Веселівщини сплатили до бюджетів понад 1 мільярда гривень

За січень – липень мелітопольські та веселівські платники перерахували до бюджетів усіх рівнів 1 мільярд 84 мільйони  гривень податків і зборів, що на 193 мільйони або на 22 відсотки більше минулорічних відрахувань. Про це повідомив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський.

Зокрема, до державної казни представники бізнесу спрямували 455 мільйонів 119 тисяч гривень. Це на 86 мільйонів 526 тисяч або на 24 відсотки більше надходжень аналогічного періоду 2020 року.

Місцеві скарбниці поповнено на 628 мільйонів 828 тисяч гривень. Бюджети громад отримали на 106 мільйонів 525 тисяч або на 20 відсотків більше, ніж торік.

Окрім цього, упродовж семи місяців цього року мелітопольські та веселівські роботодавці перерахували до пенсійного та соціальних фондів майже 419 мільйонів гривень єдиного внеску.

 

Курорт-2021: запорізькі підприємці збільшили виторги на 30 мільйонів гривень

Торговельні компанії і підприємці регіону почали частіше оформлювати ліцензії на реалізацію підакцизних товарів. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, станом на кінець липня суб'єкти господарювання придбали 2248 дозволів, що на 220 більше даних аналогічного періоду минулого року. Зокрема, на території курортів кількість ліцензій у порівнянні з початком сезону збільшилась на 963. До місцевих бюджетів надійшло 3 мільйони 656 тисяч гривень плати за ліцензії, що на 188 тисяч гривень більше, ніж торік.

Як свідчить аналіз, у червні сума виторгів у курортній зоні склала майже 134 мільйони гривень, що на 30 мільйонів гривень більше, ніж у травні, а кількість зареєстрованих касових апаратів зросла на 21 відсоток.

У рамках операції "Курорт-2021" фахівці податкової служби Запорізької області проводять роз'яснювальні заходи серед представників бізнесу у місцях масового відпочинку на узбережжі Азовського моря. Вживаються заходи щодо якісного відпрацювання суб'єктів господарювання для забезпечення повноти та своєчасності сплати податків до бюджетів. Особлива увага зосереджена на торгових об'єктах з низькими виторгами, проведеними через РРО, що призводить до заниження рівня нарахувань акцизного податку, податку на доходи фізичних осіб та податку на прибуток.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь