Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Зміни життя дитини на краще, створи патронатну сім’ю!

Дата: 19.05.2021 08:28
Кількість переглядів: 178

Шановні громадяни!

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Патронат над дитиною-це професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах

Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які пройшли навчання за спеціальною програмою та на договірній основі будуть надавати послуги тимчасово влаштованим в свою сім?ю дітям, допомагатимуть їм та їхнім батькам подолати складні життєві обставини.

Сім’я патронатного вихователя — це родина, в якій один із її членів на професійній основі виконує обов’язки патронатного вихователя; помічником  на добровільних засадах є інший дорослий член цієї сім’ї , який проживає разом з патронатним вихователем, готовий надавати йому допомогу та виконувати його обов’язки.

Що необхідно знати та мати  тому, хто хоче стати патронатним вихователем:

  •  позитивний досвід виховання дітей;
  •  стан здоров?я, що дозволяє дбати про тимчасово влаштованих вихованців;
  • не бути засудженими та позбавленими батьківських прав;
  • мати готовність разом із помічником пройти спеціальну тренінгову програму, щоб якісно надавати послуги з патронату над дитиною за місцем фактичного проживання своєї сім’ї.

Перевага сімейного патронату в тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, не мають. Тут працюють на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала ніколи. Ще одна перевага цього проєкту у тому, що він мобільний: протягом доби можна влаштувати дитину в сім’ю.

Зверніть увагу!

Розмір соціальної допомоги для дітей патронатної сім’ї — 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку (3,5 прожиткових мінімуми при влаштуванні дитини з інвалідністю). Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить на кожну дитину віком від 0 до 6 років 4802 грн, віком від 6 до 18 років – 5987 грн. на місяць.

Виплата вихователю становить 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (=11540 грн.), незалежно від кількості дітей, які влаштовані під патронат. У разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

     Таким чином, мінімальна сума грошового забезпечення батьків-вихователів на місяць може складати понад 12 тис. грн.

Якщо Ви небайдужі та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до фахівців Центру для отримання консультації:

КУ «Центр надання соціальних послуг» Новоуспенівської сільської ради Веселівського району Запорізької області

Місце розташування: с. Новоуспенівка, вул Шевченка, 19



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь