Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЗВІТ ПРО РОБОТУ КЗ «ЦЕНТР КУЛЬТУРИ ТА ДОЗВІЛЛЯ» НОВОУСПЕНІВСЬКОЇ ТГ ЗА БЕРЕЗЕНЬ МІСЯЦЬ

Дата: 05.04.2021 13:26
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

Звіт КЗ «Центр культури та дозвілля» Новоуспенівської сільської ради за березень 2021 року.

Ще не можна сказати, що на дворі тихо і тепло, але якось по іншому закидає свій промінь ясний у віконце яскраве сонце. Весна. Такі красиві і чарівні крокуси: білі, жовті, фіолетові. Для мене –це перші квіти у садку. Міняють форму білі хмаринки, тумани ранкові такі легкі. Весна. В народі кажуть, що 9 березня- день, коли з вирію повертаються пташки. Першою пташкою, яка сповіщає про прихід весни є жайворонок, саме про нього складено найбільше весняних пісень- величань! О цій порі прилітають і граки, далі – дикі гуси і качки. Одним словом – все оживає. Йде весна!

Для працівників культури березень розпочався зі свята, яке обожнюють жінки- Міжнародний жіночий день 8 березня! В цей день приймають вітання матусі і бабусі, сестри і подруги, всі, кого люблять  і поважають. «Доземно вклоняємося тобі» - під такою назвою провели концерт в Матвіївському СБК,  «Свято жіночності, ніжності, вени» - у Таврійському СБК, «8 березня» - у Веселівському клубі та Запорізькій філії центру, «Одна любов»- у Центрі культури та дозвілля. На території Новоуспенівської ТГ вже декілька років поспіль широко, яскраво, цікаво та колоритно гуляють Масляну. Але в цьому році, нажаль, на заваді стали карантинні обмеження на масові заходи.  Тому, директор Центру культури Ю.Долгополова підготувала змістовний інформаційний ролик про традиції святкування свята саме на території України.

В березні відзначають Всесвітній день письменника та день народження Т.Г. Шевченка. З нагоди висвітлення цих дат бібліотекарями громади Світланою Іванченко та Зоєю Масловою було підготовлено відео –презентації: «Чи знаєте ви що…»- цікаві маловідомі факти з життя та творчості великих поетів, про життєдайний процес все глибшого розкриття їх культурної спадщини; «Тарас Шевченко – художник з душею поета», де показані талановиті роботи поета, як художника.

14 березня Верховною Радою України встановлено Днем українського добровольця – день вшанування мужності та героїзму сучасних захисників України. В Новоуспенівськії сільській бібліотеці відбулася зустріч – обговорення учнів 11 класу з представниками ГО «Об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Веселівщини». Переглянули фільм про добровольчий підрозділ «Карпатська Січ» з подальшим обговоренням стрічки. Вже друкується третій номер інформаційного вісника «Голос» про життя громади. В ньому бібліотекар Олена Ярош підготувала розповідь про замовчувану режимом радянської влади Куренівську трагедію, яка сталася в Києві 13 березня 1961 року, техногенна катастрофа з людськими жертвами.

То ж – культура живе! Плануємо, працюємо, створюємо і відтворюємо в життя з надією на краще!

Олена Ярош,

Бібліотекар Новоуспенівської СБ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь