Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЗВІТ ПРО РОБОТУ КЗ «ЦЕНТР КУЛЬТУРИ ТА ДОЗВІЛЛЯ» НОВОУСПЕНІВСЬКОЇ ТГ ЗА ЛЮТИЙ МІСЯЦЬ

Дата: 10.03.2021 12:25
Кількість переглядів: 556

Фото без описуВ народі кажуть, що погані новини біжать попереду, як навіжені, а добрі – плетуться, як воли. А куди так мчать місяці 2021 року? Ще пам’ятаємо багатий на різні свята січень, а вже промайнув і лютий – теж щедрий на різні свята! Тож звітує культура Новоуспенівської ТГ…

12 лютого минуло 35 років від дня заснування Національного історико- археологічного заповідника «Кам’яна могила» (Мелітопольський район, 1986 р.). вперше цю «велику кам’яну гору» зазначив у своїй праці в 1739 році медик І.Я.Лерхе. Статус «заповідник» було присвоєно в 1954 році. Бібліотекар с.Веселе Світлана Іванченко підготувала краєзнавчу відео – презентацію до цієї пам’ятної дати: історія, походження, дослідження, геологічні описи, експедиції археологів, наявність малюнків і символів, музей знахідок заповідника. Цікава пізнавально – історична інформація.

Багато народів на планеті Земля святкують день святого Валентина. В різних країнах він і називається по- різному, багато з цього приводу і легенд, і версій походження. Але тема свята одна – вічне на землі кохання, як добро і зло, світло і темрява, правда і кривда. Вітаємо всіх закоханих і всіх, кого любимо: дідусів і бабусь, братів і сестер, батьків і друзів. Відео – концерт до Дня закоханих підготував завідувач клубом с.Веселе Василь Манойленко, «Тебе кохаю» – конкурсно-розважальну програму провели Юлія Долгополова та Олена Шевчук в с.Новоуспенівка. Цікаво і захоплююче провели майстер – класи  з виготовлення валентинок в с.Запоріжжя та с.Веселе Тетяна Сеник та Світлана Іванченко.

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На території Новоуспенівської ТГ 19 учасників не проголошеної війни в Афганістані. І скільки б не минуло часу – ми не маємо права забути про тисячі загиблих, тисячі скалічених доль. Привітання воїнів – афганців з нагоди 32 річниці з дня виводу військ з Афганістану підготували на своїх територіях Юлія Долгополова, Олена Шевчук, Зоя Маслова, Зінаїда Брусенська.

Не залишила байдужими дітей година пам’яті «Вдячні за свободу», проведена директором Центру Ю.Долгополовою. 20 лютого стало не просто датою чергової офіційної події в календарі, а своєрідною точкою неповернення  відносин між владою і суспільством. Заплачено дуже велику ціну – людські життя, «Небесна сотня». Про боротьбу за ідеали демократії, права та свободу людини, європейське майбутнє України, велику людську і національну відвагу розказано у відео- презентації «Горіли і шини, і душі», підготовану бібліотекарем с.Новоуспенівка Оленою Ярош.

В цьому році червоною стрічкою серед дат виділяється 25 лютого. В цей день відзначали 150 років від дня народження видатної української поетеси, громадської діячки Лариси Петрівни Косач-Квітки – Лесі Українки. Бібліотекар с.Матвіївка Зоя Маслова підготувала відео – презентацію «Невідомі факти, які висвітлили життя відомої українки. Поетична година «Крізь роки» пройшла онлайн в КЗ «Центр культури та дозвілля». Вірші Л.Українки декламували всі працівники закладу. Окрім цього, наш заклад взяв участь у проекті онлайн відео – читання, який організував Обласний методичний центр культури і мистецтва Запорізької обласної ради, де поезію видатної письменниці читали Анастасія Дровнікова та Марина Сікачова.

В лютому місяці побачив свій другий випуск інформаційний вісник  «Голос» - своєрідний зв’язок з людьми поважного віку, де друкуємо новини з території, висвітлюємо роботу місцевої влади, оголошення, вітання ювілярів, повідомляємо про свята та події. Одним словом, працюємо, не здаємося, маємо багато планів, надіємося на зміни.

 

Олена Ярош,

Бібліотекар с.Новоуспенівка

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь