Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Зразки документів, які необхідно подати громадянам для отримання житлової субсидії

Дата: 11.01.2021 16:00
Кількість переглядів: 121

Пропонуємо Вам використати право на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає за зареєстрованим місцем проживання до органів соціального захисту населення (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання):

1. Заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі - заява);

2. Декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі - декларація);

Заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія», офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

У разі отримання надісланих з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви та декларації, в яких відсутній кваліфікований електронний підпис із застосуванням електронної системи ідентифікації, що використовує базу клієнтських даних банків, житлова субсидія призначається лише після підписання заявником зазначених документів у паперовій формі протягом місяця з дня подання заяви та декларації в електронній формі, зокрема під час складання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

У разі коли заяву та декларацію в зазначений строк не підписано незалежно від причин відсутності підпису заявника, громадянин (у разі бажання отримати житлову субсидію) зобов’язаний подати нові заяву та декларацію.

Положенням передбачено, що з 1 січня 2021 року документи для призначення житлової субсидії приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).

Заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, які передають їх протягом одного робочого дня з дати їх надходження відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення РДА.

Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, то відповіді на них Ви можете отримати у Відділі соціального захисту Новоуспенівської сільської ради, Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації (061) 764 42 65, (061 764 13 62)), або за телефоном Урядової «гарячої лінії» 15 - 45.

Також Ви можете дізнатися більше про програму житлових субсидій на сайті Міністерства соціальної політики України mlsp.gov.ua.

Декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

Заява про призначення житлової субсидії


Інструкція про порядок заповнення бланку Заяви про призначення житлової субсидії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь