Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Державна фіскальна служба інформує

Дата: 23.12.2020 16:37
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

Платникам податків та громадянам надано більше 13 тисяч  адміністративних послуг

 

            Протягом одинадцяти місяців 2020 року в Центрах обслуговування платників Мелітопольської ДПІ та Веселівської ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області опрацьовано 13605 звернень щодо надання адміністративних послуг, за результатами розгляду яких платникам податків та громадянам надано 13583 послуги.

Як повідомила начальник Мелітопольської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Запорізькій області Сусана Гаврилова,  переважну частину послуг представники бізнесу та громадяни отримали безпосередньо у Центрах обслуговування платників Мелітопольської ДПІ та Веселівської ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області -   11427 та 1532 відповідно, 624 адміністративні послуги платникам надано  в електронній формі.

Зокрема, протягом січня - листопада поточного року суб’єкти господарювання та громадяни звертались до Центрів обслуговування платників Мелітопольської ДПІ та Веселівської ДПІ з метою отримання картки платника податків і внесення до паспорта даних про реєстраційний номер облікової картки (6196 звернень), отримання витягу з реєстру платників єдиного податку (1499 звернення), отримання відомостей з Державного реєстру  фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утриманих податків (1410 звернень), для реєстрації платника єдиного податку (1064 звернень) , реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат (972 звернення) тощо.

Нагадаємо, з видами сервісів, що надаються Головним управлінням ДПС у Запорізькій області, інформацією про порядок надання адміністративних послуг, режимом доступу до приміщень, в яких здійснюється прийом суб’єктів звернень  можна ознайомитися на сайті Головного управління ДПС у Запорізькій області за посиланням http://zp.tax.gov.ua/diialnist/mistsya/nadannya/administrativnih-poslu/

 

Мелітопольські та веселівські  роботодавці спрямували на соціальні видатки  майже 740 мільйонів

 

За одинадцять місяців 2020 року мелітопольські та веселівські платники сплатили 738 мільйонів 775 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.  Минулорічний рівень надходжень до пенсійного і соціальних фондів перевищено на 18 мільйонів 683 тисячі гривень або на 2,6 відсотка. Про це повідомив начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін.

Зокрема, роботодавці м. Мелітополя спрямували на соціальні видатки 563 мільйона 190 тисяч, суб’єкти господарювання Мелітопольського району – 116 мільйонів 381 тисячу, Веселівського району –  59 мільйонів 204 тисячі гривень.

Нагадаємо, з вересня мінімальна сума єдиного внеску на місяць становить 1100 гривень, а максимальний страховий внесок – 16500 гривень.

 

Від торгівлі підакцизними товарами запорізькі місцеві бюджети отримали 165 мільйонів

 

У січні-листопаді до місцевих бюджетів регіону надійшло 165 мільйонів 443 тисячі гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизною продукцією. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов сплачена сума на 8,3 мільйона або на 5 відсотків перевищила рівень аналогічного періоду минулого року.

Лише у листопаді підприємці і компанії спрямували до скарбниць громад 14,5 мільйона, що на 508 тисяч більше, ніж торік.

Для реалізації підакцизних товарів суб'єкти господарювання отримали у податковій 8753 ліцензії, сплативши за них 36,8 мільйона гривень. Зокрема, податківці видали 5206 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 3547 – на продаж тютюнових виробів. Крім того, призупинено дію 1367 дозволів, анульовано 2474.

Станом на початок грудня кількість діючих ліцензій склала 8142. З переліком цих документів можна ознайомитись за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

Також за 11 місяців у сфері обігу підакцизної продукції фахівці податкової служби провели 791 перевірку суб'єктів господарювання. За виявлені порушення законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів, застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 82,2 мільйона гривень.

 

Електронні сервіси податкової: запоріжці дізналися більше про переваги і можливості онлайн-послуг

 

Переваги переходу з "паперової" звітності на електронну та користування цифровими послугами стали головними темами вебінару, який провели представники податкової служби для платників регіону.

Заступниця начальника ГУ ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська та фахівчиня ГУ ДПС області Ольга Романенко розповіли про можливості дистанційних послуг.

Податківці продемонстрували функціонал Електронного кабінету платника, зокрема, процес формування і подання звітності фізичними особами-підприємцями, листування з податковою.

Крім того, учасників онлайн зустрічі ознайомили з можливостями вебпорталу ДПС України та офіційними джерелами отримання податкової інформації у соцмережі – сторінками ДПС України та ДПС у Запорізькій області у Facebook.

У другій частині заходу спікери відповіли на запитання стосовно практичного користування електронними сервісами.

Запис трансляції вебінару дивіться на каналі ДПС Запоріжжя в Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCM9GDhiRJWMQZ-FcjLqsH8g.

 

Керівники профільних громадських об’єднань долучились до публічного обговорення податкових новацій

 

Керівник податкової службі Запорізької області Роман Афонов провів круглий стіл, присвячений останнім нововведенням у податковому законодавстві та нагальним проблемам бізнес-спільноти регіону. У зустрічі взяли участь очільники та члени провідних громадських об’єднань "Бізнес-Союз "Порада", "Ніка", "Потенціал", Громадської ради при податковій службі та інших.

Як зазначив Роман Афонов, нещодавно прийняті зміни до Податкового кодексу та інших законів України спрямовані на підтримку бізнесу в період карантину та потребують роз'яснення серед платників. Тому важливим є об'єднання зусиль у доведенні цих законодавчих новацій для запорізької бізнес-спільноти.

Під час заходу учасники детально розглянули основні з них:

– надання одноразової компенсації та одноразової матеріальної допомоги компаніям і підприємцям;

– звільнення платників єдиного податку першої групи від сплати єдиного податку і єдиного внеску;

– списання податкового боргу (у томі числі пені та штрафних санкцій), а також відстрочення погашення суми податкового боргу;

– збільшення мінімального порогу суми податкового боргу, до якого не застосовуються заходи стягнення;

– відтермінування застосування РРО для підприємців-"єдинників" та інші.

У ході засідання учасники обговорили найбільш актуальні для бізнесу питання.

За підсумками зустрічі сторони домовилися розвивати взаємодію, зокрема, у посиленні інформування та підтримки платників податків.

 

Підтримка запорізького підприємництва в умовах карантинних обмежень: напружений діалог представників бізнес-спільноти і органів влади

 

У Запоріжжі розпочала діяльність робоча група з питань підтримки бізнесу. У обговоренні найбільш актуальних питань взяли участь представники всіх профільних громадських об'єднань, підприємці регіону, а також директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, в. о. начальника управління податкового аудиту ГУ ДПС області Дмитро Шепель, керівники інших державних органів влади та представники  депутатського корпусу.

Сторони розглянули проблемні питання запорізьких компаній і підприємців, передусім, їх діяльності під час карантину та обмежувальних заходів.

Руслан Рачинський довів до присутніх основні законодавчі новації, які були прийняті для підтримки суб’єктів господарювання. Зокрема, це надання одноразової допомоги підприємцям та компенсації роботодавцям, звільнення платників спрощеної системи оподаткування першої групи від сплати єдиного податку і єдиного внеску, а також списання та відстрочення податкового боргу та списання недоїмки.

Учасники наголосили на конкретних питаннях суб'єктів господарювання у різних сферах, у тому числі, про найгостріші проблеми готельного бізнесу, громадського харчування, сільського господарства, будівництва та інших.

За результатами відкритого діалогу з представниками бізнесу були окреслені першочергові пропозиції щодо змін законодавства, зокрема, на період локдауну нараховувати єдиний внесок тільки за фактично відпрацьований час; для ФОП, які припинили діяльність та не отримували доходи, списувати недоїмку з ЄВ автоматично без подання заяви; переглянути підхід до вибору КВЕДів, на які поширюється державна допомога у зв’язку з посиленням карантинних заходів, а також активізувати боротьбу зі стихійною торгівлею. Усі пропозиції будуть направлені до органів центральної влади для подальшої їх реалізації.

 

Комунікаційна онлайн-платформа про податки: що чекає запорізький бізнес у 2021 році

 

У Запоріжжі відбулася чергова онлайн-зустріч керівництва податкової служби регіону із запорізькою бізнес спільнотою. У відеоконференції взяли участь представники малого і середнього підприємництва, президент ЗОСППР "Потенціал" Олександр Головко, начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, заступник начальника Руслан Рачинський та в. о. начальника управління податкового аудиту Дмитро Шепель.

Розпочинаючи спілкування, очільник регіональної ДПС акцентував увагу на останніх новаціях податкового законодавства. Роман Афонов підкреслив, що, враховуючи значну кількість змін, наразі фахівці служби проводять активну інформаційну роботу серед платників.

Основна частина обговорення була присвячена нововведенням, які запроваджуються Законами України від 1 грудня 2020 року № 1017-ІХ та від 4 грудня №1072-ІХ.

У форматі запитання-відповіді підприємці отримали фахові роз'яснення щодо особливостей ведення первинної документації, списання і відстрочення податкового боргу, звільнення підприємців спрощеної системи І групи від сплати єдиного внеску і єдиного податку, відтермінування обов'язкового застосування РРО, скасування деяких штрафних санкцій у сфері обігу готівки, ліцензування роздрібного продажу підакцизних товарів, оподаткування земельних ділянок та нерухомості. Також присутніх цікавили питання роботи ФОПів на ринках комунальної форми власності, протидії нелегальній торгівлі та відповідальності за діяльність без реєстрації підприємницької діяльності та дозвільних документів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь