Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ ЗА КОШТИ МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ У 2020 РОЦІ

Дата: 19.08.2020 11:30
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

На виконання програми Новоуспенівської сільської ОТГ «Оздоровлення та відпочинок дітей» на 2020 рік затвердженої рішенням Новоуспенівської сільської ради від 24.12.2019 № 6  (далі – Програма) для дітей пільгової категорії, що проживають на території Новоуспенівської ОТГ виділено 30 тис. грн з місцевого бюджету на придбання путівок для оздоровлення та відпочинку дітей

Відповідно до Програми ці кошти направлені на часткову оплату у розмірі 70% від вартості путівки. 30% вартості оплачуються батьки або законні представники дитини.

З метою забезпечення належного рівня  проведення оздоровчої кампанії 2020 року дітей пільгових категорій віком від 7 до 18 років, які потребують оздоровлення та відпочинку згідно із Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», 05.08.2020 було опубліковано статтю щодо можливості скористатися отримання путівки до дитячих стаціонарних закладів відпочинку.

На території Запорізької області 07.08.2020 стартувала оздоровча кампанія в якій прийняли участь всього 14 дитячих оздоровчих закладів нашої області.

Відділом соціального захисту Новоуспенівської сільської ради проведено аналіз цінової політики, вивчено відгуки дітей з минулорічного відпочинку,  та за результатами дій прийнято рішення про придбання путівок на відпочинок та оздоровлення у ДЗОВ «Сонячний» м.Бердянськ.

 Зазначений заклад надав всі дозвільні документи та зобов’язується керуватись постановою від 30.07.2020 № 43 Головного державного санітарного лікаря України, у якій визначені тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину.

Вартість ліжко-дня в ДЗОВ «Сонячний» становить 490 грн. Тривалість відпочинкової зміни стартує з 14 календарних днів. Враховуючи карантинні обмеження, початок навчання в ЗОШ вирішено придбати путівки тривалістю 14 календарних днів на І зміну з 14.08.2020 по 27.08.2020.

Загальна вартість путівки становить 490*14 днів = 6860 грн за дитину

Вартість, яку оплатила ОТГ 70% = 4802 грн за дитину

Вартість, яку оплатили батьки 30% = 2058 грн за дитину.

Виділені за Програмою кошти витрачено в сумі 28812 грн на придбання 6 путівок.

Спільно з відділом освіти, молоді та спорту та відділом із соціальної роботи було оголошено через керівників начальних закладів та фахівців із соціальної роботи про можливість отримання путівки та перелік пільгових категорій, відповідно до першочерговості порядку. Зазначені путівки використано 1 дитиною – відмінником навчання та 5 дітьми, учасниками творчих колективів та спортивних команд.

Станом на 19.08.2020 діти перебувають в закладі та дуже задоволені відпочинком.

 

На сьогодні відділ соціального захисту забезпечує організацію оздоровлення за кошти обласного бюджету (нагадаємо, що на територію виділено 2 путівки до ДЗОВ «Лазурна радуга» на ІІ зміну з 28.08.2020 до 17.09.2020). Отримано заяви та пакет документів від батьків дітей пільгових категорій, що визначені першочерговими (дитини, позбавленої батьківського піклування та дитини, учасника АТО)

 

Для того, щоб ОТРИМАТИ ПУТІВКУ В МАЙБУТНЬОМУ, батькам або іншим законним представникам таких дітей пільгових категорій необхідно звернутись до відділу соціального захисту Новоуспенівської сільської об’єднаної територіальної громади та надати документ, який посвідчує особу дитини (свідоцтво про народження або паспорт громадянина України), а також документи, які підтверджують належність дитини до пільгової категорії, для внесення та формування бази даних для оздоровлення дітей пільгових категорій.

За більш детальною інформацією щодо умов та переліку необхідних документів для отримання пільгових путівок на оздоровлення та відпочинок дітей батькам та особам, що їх заміщують, необхідно звернутись до відділу соціального захисту  Новоуспенівської сільської ради за адресою та за телефонами:

 с. Новоуспенівка, вул. Шевченка, 19   або за тел. 098 101 3995 Світлана Назарчук

 смт Веселе, вул.Пушкіна, 40  каб.№2,  тел.096 452 8931 Валентина Гороховець

Відділ соціального захисту Новоуспенівської сільської ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь