Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 10.07.2019 14:40
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Мелітопольські та веселівські платники перерахували  для підтримки української армії понад 26 мільйонів

За 6 місяців 2019 року мелітопольські та веселівські платники податків сплатили до державної казни 26,6 мільйона гривень військового збору. Про це повідомив начальник Мелітопольського управління Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Літинський. Він зазначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 3,8 мільйона або на 17,6 відсотка.

У червні поточного року для підтримки армії перераховано 5,3 мільйона гривень. Порівняно з червнем минулого року надходження збільшились на 12,6відс. або на 578,0тис. гривень.

Нагадаємо, ставка військового збору становить 1,5 відсотка. Він сплачується з отриманих доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб відповідно до статті 168 Податкового кодексу України. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

У першому півріччі бюджети  Мелітопольського та Веселівського регіонів поповнились більше ніж на 417 мільйонів

За січень-червень 2019 року платники податків Мелітопольського та Веселівського регіонів сплатили до місцевих бюджетів 417,8 мільйонів гривень податків і зборів. Як повідомив начальник Мелітопольського управління Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Літинський, це на 66,3 мільйонів або на 18,9 відс. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому, бюджет міста Мелітополя поповнився на 315 мільйонів гривень, до казни Мелітопольського району за 6 місяців цього року надійшло 70,8 мільйонів, скарбниці Веселівського регіону отримали 32  мільйона гривень.

Бюджетоформуючими у складі доходів місцевих бюджетів є: податок на доходи фізичних осіб (293,8 млн. грн., що складає 70,3 відс. загальних надходжень до місцевих бюджетів), єдиний податок (66,9 млн. грн. з часткою у загальних надходженнях до місцевих бюджетів 16 відс.), плата за землю (39,5 тис. грн. з часткою 9,5 відс.), податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (9 млн. грн. з часткою  2,2 відс.).

У червні 2019 року платники податків поповнили скарбниці Мелітопольщини та Веселівщини на 72 мільйона гривень, що на 10,6 мільйонів або на 17,3 відс. більше ніж торік.

 

Запорізькі підприємства перерахували майже 4 мільярди гривень митних платежів

У першому півріччі 2019 року до державного бюджету спрямовано 3,8 мільярда гривень митних платежів. Про це повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, який зазначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились майже на 9 мільйонів.

Лише у червні до казни спрямовано майже 484 мільйони гривень. Щоденно платежі з експортно-імпортних операцій в регіоні, у середньому, склали понад 16  мільйонів.

Більшу частину надходжень сформували митні платежі, які були сплачені при ввезенні на територію України товарів для виробництва в промисловості – 76,1 %, від суб'єктів невиробничих галузей надійшло, відповідно, 23,9 %.

У розрізі товарних угрупувань найбільша частка митних платежів припадає на машини, устаткування та транспорт – 35 відсотків, паливно-енергетичні товари - 33 відсотки, метали та вироби з них – 12 відсотків, сільськогосподарські та продовольчі товари – 9 відсотків, мінеральні продукти – 7 відсотків, продукція хімічної промисловості – 6 відсотків.

 

По той бік корупції: СБУ затримала громадянина за спробу дати хабар запорізьким митникам

 Зазвичай боротьба з хабарництвом спрямовується на діяльність чиновників та працівників контролюючих органів. Проте корупція має й інше обличчя – громадяни, які порушують закони та намагаються це приховати. Днями співробітники Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Запорізькій області та слідчого Управління ГУНП в Запорізькій області затримали чоловіка після передачі неправомірної вигоди посадовій особі Запорізької митниці ДФС.

Зловмисник хотів за 600 доларів США "домовитися" про безперешкодне ввезення ювелірних виробів через митний пункт "Запоріжжя-аеропорт". Однак не вийшло.

Ще у вересні минулого року підприємець із Дніпропетровської області намагався ввезти велику партію срібних прикрас, при цьому у митній декларації він занизив їх вартість. Після проведення експертизи, він повинен був сплатити штраф 57 478,56 грн. Довірена особа підприємця мала намір "залагодити" це питання  та запропонувала заступнику начальника митного посту "Запоріжжя-аеропорт" Запорізької митниці ДФС отримувати неправомірну вигоду за подальшу співпрацю щодо безперешкодного ввезення на митну територію України ювелірних виробів з золота.  Митник відмовився, а відповідну інформацію передав до сектору з питань запобігання та виявлення корупції Запорізької митниці ДФС.

Тож, коли епізод повторився у липні цього року, на провокатора вже чекали співробітники правоохоронних органів. На даний час проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь