Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 08.07.2019 08:20
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

Отримання витягу з реєстру платників єдиного податку в електронній формі

За бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно отримати витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру  (п. 299.9 ст. 299 Податкового кодексу України).

Наразі форма запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку не встановлена.

До затвердження відповідних форм запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, подається запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку в довільній формі, на підставі якого видається тимчасовий витяг з реєстру платників єдиного податку.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (https://czo.gov.ua/trustedlist).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua , а також через офіційний веб-портал ДФС http://sfs.gov.ua/.

Меню «Листування з ДФС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє надіслати довільну кореспонденцію (лист, запит тощо) до відповідного органу ДФС.

Форма підготовки такої кореспонденції передбачає заповнення або вибір із запропонованих наступних реквізитів: - регіон в якому знаходиться орган ДФС; - орган ДФС, до якого відправляється лист; - тип документа; - тематика звернення; - короткий зміст листа; - сканований документ, який необхідно завантажити (файл повинен бути у форматі pdf із обмеженням розміру не більше 2 МБ).

Зберегти проект листа можна натиснувши кнопку «Зберегти чернетку», підписати та надіслати до органу ДФС – натиснувши кнопку «Підписати і надіслати».

Протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДФС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДФС, до якого даний запит направлено.

Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДФС користувач може переглянути в вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» Електронного кабінету.

Відповіді на запити та квитанції щодо обробки заяв і запитів платник може переглянути в меню «Вхідні/вихідні документи» Електронного кабінету.

Крім того, в меню «Заяви, запити для отримання інформації» платник також має можливість створити та надіслати довільну кореспонденцію (лист, запит тощо) до відповідного органу ДФС.

Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку через меню «Листування з ДФС» або «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету має право завантажити лист до органу ДФС, зокрема, запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку у довільній формі, підписати кваліфікованим електронним підписом та надіслати.

 

Особливості сплати громадянами транспортного податку в 2019 році

Платниками транспортного податку є, зокрема, фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.

Об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

У 2019 році оподатковуються транспортним податком легкові автомобілі з роком випуску не більше як 5 років включно (2014 рік) і середньоринкова вартість яких становить понад 1,56 млн грн.

Міністерством економічного розвитку та торгівлі на своєму офіційному веб-сайті  (http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UAщороку до 1 лютого звітного року розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.

У разі відсутності на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку інформації про марку, модель легкового автомобіля, що має ознаки об’єкта оподаткування транспортним податком, за зверненням власника зазначеного автомобіля Мінекономрозвитку визначає його середньоринкову вартість, доповнює перелік новою інформацією та розміщує її на своєму офіційному веб-сайті.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Для фізичних осіб обчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування здійснюється фіскальним органом за місцем реєстрації платника податку.

Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку фіскальним органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Платник транспортного податку – власник легкового автомобіля має 60 календарних днів, починаючи з моменту отримання відповідного повідомлення-рішення, щоб сплатити податок.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Фіскальний орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Нагадаємо, що транспортний податок належить до місцевих податків і зборів, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Порядок оподаткування транспортним податком визначено ст. 267 Податкового кодексу.

 

Ліцензування продажу алкоголю і тютюну додало місцевим бюджетам Запоріжжя майже 17 мільйонів

З початку року за право реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів запорізькі компанії та підприємці сплатили до місцевих бюджетів близько 17 мільйонів гривень. Усього протягом січня-травня фіскальна служба області видала  4180 відповідних ліцензій.

Зокрема, для роздрібної торгівлі алкогольною продукцією суб'єкти господарювання отримали 2414 ліцензій, для продажу тютюну – 1766 дозволів. Крім того, продовжено термін дії 4807 документів, призупинено 310 та анульовано 815. Отже, загальна кількість діючих ліцензій склала 8048.

Усього за п'ять місяців підприємства і фізичні особи-підприємці, які вроздріб торгують підакцизними товарами, спрямували до скарбниць громад 58,5 мільйона гривень акцизного податку. Його ставка складає 5 відсотків від вартості реалізованої продукції.

У сфері продажу алкоголю і тютюнових виробів у січні-травні фахівці фіскальної служби регіону провели 273 перевірки. За виявлені порушення до суб'єктів господарювання застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 4 мільйони 159 тисяч гривень.

 

У громадянки Росії митники виявили незадекларовану валюту

Вчора у запорізькому аеропорту, відлітаючи рейсом до Мінська, одна із пасажирок рейсу вирішила пройти митний контроль за спрощеним режимом, без заповнення митної декларації. Обравши "зелений коридор", громадянка Російської Федерації засвідчила, що не перевозить обмежені до переміщення через митний кордон предмети або цінності.

Натомість під час проведення митного контролю співробітники митниці виявили в її ручній поклажі іноземну валюту, яка знаходилась без ознак приховування. Сума, що перевищує дозволену до переміщення без декларування, склала 4100 доларів США.

Таким чином, вона порушила вимоги постанови НБУ від 02.01.2019 № 3 "Про затвердження Положення про транскордонне переміщення валютних цінностей" та порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю. Валюта в установленій нормі для усного декларування (еквівалент 10000 ЄВРО) повернута громадянці.

За даним фактом складено протокол за ст. 471 Митного кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь