Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 03.05.2019 09:20
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

До уваги школярів!
Університет державної фіскальної служби України запрошує учнів 9-11 класів усіх регіонів України до участі у IІI Всеукраїнському Інтелектуальному конкурсі «Податківець майбутнього»

Конкурс відбуватиметься у два тури.

І тур. Регіональний, що проходитиме у двох форматах (на вибір).

Дистанційний, з використанням платформи Moodle (19 квітня -11 травня 2019 року).

Стаціонарний (11 травня 2019 року) на базі відокремлених структурних підрозділів Університету (у м. Вінниці, Житомирі, Кам'янець-Подільському, Львові).

ІІ турФінал (17 травня 2019 року) на базі Університету державної фіскальної служби України.

Для участі необхідно здійснити заповнення онлайн – заяви http://www.nusta.edu.ua, головна сторінка.

 

При наданні послуг з репетиторства необхідно задекларувати  доходи

Наразі триває кампанія декларування доходів громадян, яка розпочалась з 1 січня поточного року.

Податкова декларація про майновий стан і доходи обов’язково подається при отриманні, зокрема, доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, та суб’єктів підприємництва).

До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання послуги репетиторства.

Якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 2 травня 2019 року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису.

Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 у редакції від 06.06.2017 № 556.

Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%. Також із вказаних доходів сплачується військовий збір за ставкою 1,5%.

Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену в річній податковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2019 року.

Під поняттям «репетиторство» мається на увазі: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

 

Запорізькі платники збільшили відрахування ПДВ на 43,6 мільйона

У першому кварталі поточного року платники Запорізького регіону забезпечили до державного бюджету 796,4 мільйона гривень податку на додану вартість. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько. Він зазначив, що порівняно з минулорічними показниками рівень сплати зріс на 43,6 мільйона.

Лише у березні запорізькі суб'єкти господарювання перерахували до державної казни 248 мільйонів гривень ПДВ, що на 8 відсотків перевищило надходження відповідного періоду 2018 року.

За перші три місяці найбільші суми податку на додану вартість спрямували платники, які зареєстровані в м. Запоріжжя – майже 471 мільйон, від СГД-юридичних і фізичних осіб м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів надійшло більш ніж 60 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 57 мільйонів, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського районів – 51 мільйон, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 35 мільйонів, Василівського та Михайлівського районів – 28,3 мільйона, а також м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 25,4 мільйона.

Усього на території регіону здійснюють діяльність 9943 платника податку на додану вартість, що на 149 суб'єктів більше, ніж минулого року.

 

У Запоріжжі в доменній печі спалили 33 тисячі пачок конфіскованих цигарок

 За результатами рішення суду було знищено 33 тисячі пачок тютюнової продукції орієнтовною вартістю понад 1 мільйон гривень. У рамках операції "Акциз" співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Запорізькій області вилучили партію цигарок у трьох громадян, які не були зареєстровані як суб'єкти господарювання.

Фіктивні підприємці продавали контрафактні цигарки без акцизних марок на ринках Запоріжжя та області, а також через мережу Інтернет.

Операція зі знищення тютюнової продукції відбувалася за участі оперативників податкової міліції, запорізьких митників та фахівців виконавчої служби. Конфісковані цигарки спалили в доменній печі одного з металургійних підприємств Запоріжжя.

 

Платники транспортного податку поповнили бюджети на 1,7 мільйона гривень

З початку року до місцевих бюджетів Запорізької області надійшов 1 мільйон 713 тисяч гривень транспортного податку, що на 99 тисяч більше, ніж за 3 місяці минулого року.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, найбільші надходження транспортного податку до бюджету забезпечили власники автівок м. Запоріжжя – понад 830 тисяч гривень, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 182 тисячі, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 155 тисяч, Оріхівського та Гуляйпільського районів – понад 145 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського – 140 тисяч, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського – 102 тисячі тощо.

Нагадаємо, транспортний податок, ставка якого складає 25 тисяч гривень на рік, сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. У 2019 році – це 1 мільйон 564 тисячі 875 гривень (4173 грн. * 375).

 

На Запоріжжі з незаконного обігу вилучено партію тютюнових виробів вартістю понад 7,4 мільйона

 Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області спільно із працівниками СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вилучили із незаконного обігу велику партію цигарок, частина з яких була ввезена в Україну поза митним контролем.

У рамках проведення операцій "Акциз-2019", "Рубіж" та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 204 КК України було проведено обшуки у м. Мелітополь за місцями зберігання та реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку України.

За їхніми результатами оперативники виявили, вилучили та передали на відповідальне зберігання 117,4 тисячі пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку, які були ввезені на територію України поза митним контролем, а також майже 55,7 тисячі цигарок вітчизняного виробництва без документів, які підтверджують законність їх походження.

Крім того, було встановлено, що канал постачання та збуту нелегальної тютюнової продукції налагодив місцевий житель. Реалізація товару здійснювалася шляхом надання оголошення в мережі Інтернет, а також з використанням аккаунтів, спеціально створених у системах обміну повідомленнями.

Усього вилучено 173 тисячі пачок тютюнових виробів на загальну суму 7 мільйонів 400 тисяч гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь