Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ПАРК ПАМ`ЯТІ

Дата: 05.11.2018 10:42
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

ПАРК  ПАМ`ЯТІ

26 жовтня є знаменною датою для нашого села. Саме цього дня сімдесят п’ять років тому назад у результаті «нетривалих, але запеклих боїв» було звільнено  населені пункти Веселе і Тарасівка.

На честь цієї дати на території села Веселе біля сільського клубу 30 жовтня було висаджено ПАРК ПАМ`ЯТІ. Акція пройшла за підтримки партії «Солідарність» приватних осіб Грибачова Е.В., Данилової О.А.,Фроленко В.А., Ніканорової Г.А., Волковінської І.А. та сімей Калько.

Особлива подяка Жилову Олександру Вікторовичу, який не просто прийняв участь у посадці дерев, а ще й до цього виділив техніку для обробки ґрунту  на місці майбутнього парку і забезпечив доставку води для поливу рослин.

Школярі разом з Подольскою Валентиною Пилипівною підготували невеличкий мітинг-реквієм, під час якого згадали імена наших визволителів. Ансамбль «Мрія» заспівав пісні, що знову повернули нас у далекий сорок третій…

Приємно сказати, що акція знайшла широку підтримку у жителів села. Цілими сім’ями вони виходили на  допомогу в організації заходу. Так велика родина Манойленко від дідуся Василя Григоровича і бабусі Валентини Іванівни до онучика Артема займалися приготуванням каші. Родина Атаманюк під головуванням дідуся Юрія забезпечили дрова для багаття. А каша не вийшла б такою смачною, якби до неї не додали масла, яке принесла Атаманюк Олена.

Не зварити каші без казана. Його надала родина Орлових, при цьому чотири покоління цієї сім’ї: Смірнова Євгенія Марківна, Орлов Ігор і Магда, їхні дочки Тетяна і Таісія, онуки Сашко та Даринка, посадили два дерева на честь ветеранів с. Веселе Дудка Марка Васильовича та Орлова Григорія Захаровича. Сім’я Іванченко у повному складі: тато Євген, мама Світлана, сини Богдан та Іванко завзято садили молоді дубки і липки.

Староста села Осмаловська О.С. звернулася до присутніх із словами вдячності за підтримку такої необхідної справи. Вона наголосила, що Парк Пам’яті потрібен, як постійне нагадування про наш неоплатний борг перед поколінням, яке захистило нашу землю від фашизму.

…Дерева посаджені. Зазвучала пісня «Журавлі» і на мить біля молоденьких саджанців застигли діти, внуки і правнуки з портретами своїх  героїв. Схилили голову у смутку і думали про те, щоб виріс цей парк і зашумів кронами могутніх дубів, статних лип та тендітних горобин. Щоб не одне десятиліття він символізував великий подвиг нашого народу і жителів нашого села!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь