Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Цікава екскурсія

Дата: 26.10.2018 08:27
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

День визволення України від фашистських загарбників

Свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Не можна висловити, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому. Інакше це може повторитися. І ми говоримо: «Ніхто не забутий!», «Ніщо не забуто!». Будемо пам’ятати і навчимо своїх нащадків!

В рамках відзначення 75-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, 24 жовтня, до КЗ «Матвіївська ЗОШ І-ІІ ст.», де діє музейна кімната історії села, в котрій зібрано чимало цікавих експонатів, як з історії села, так і 41-45 років війни, відправились здобувачі освіти усієї Новоуспенівської громади ( КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІ ст.», КЗ «Таврійська ЗОШ І-ІІ ст.», КЗ «Запорізька ЗОШ І-ІІ ст.», КЗ «Новоуспенівська ЗОШ І-ІІІ ст.»). Господарі зустріли привітно.  Екскурсовод  познайомила із цікавим матеріалом, що стосується визволення Веселівщини, супроводжуючи розповідь показом музейних експонатів. Діти ніби поринули у ті страшні роки, слухаючи історію… 

Група учнів завітала і  до світлини, з метою ознайомлення з  експозиціями, присвяченими побуту наших предків.

Однією із сторінок зустрічі став мітинг-реквієм до 75-ї річниці  визволення України від фашистських загарбників, на якому усі присутні мали неоціненний досвід поспілкуватись з очевидцем тих страшних років. Після мітингу, діти із скорботою, але з гордістю понесли квіти до братської могили солдатам.

А наостанок всіх нагодували смачною солдатською кашею.

Дякуємо за гостинність на цікаву екскурсію матвіївцям!

Д.Гнатко

вчитель історії,

педагог-організатор

КЗ «Таврійська ЗОШ І-ІІ ст.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь