Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 14.03.2019 10:15
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

Фізична особа володіє легковим автомобілем.

Які авто є об’єктом для сплати транспортного податку в 2019 році?

Об'єктом оподаткування для сплати транспортного податку  є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Платниками податку є, зокрема, фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.

Так, у 2019 році оподатковуються транспортним податком легкові автомобілі з роком випуску не більше як 5 років включно (2014 рік) і середньоринкова вартість яких становить понад 1,56 млн грн.

Міністерством економічного розвитку та торгівлі на своєму офіційному веб-сайті (http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UAщороку до 1 лютого звітного року розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.

 

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Для фізичних осіб обчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування здійснюється фіскальним органом за місцем реєстрації платника податку.

Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку фіскальним органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Платник транспортного податку – власник легкового автомобіля має 60 календарних днів, починаючи з моменту отримання відповідного повідомлення-рішення, щоб сплатити податок.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Фіскальний орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Нагадаємо, що транспортний податок належить до місцевих податків і зборів, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Порядок оподаткування транспортним податком визначено ст. 267 Податкового кодексу.

 

За два місяці 1776 запоріжців започаткували власну справу

Упродовж січня-лютого 2019 року фахівці фіскальної служби Запорізької області зареєстрували 1776 суб'єктів господарювання. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість громадян, які започаткували власну справу, зросла на 273 особи.

Як свідчать статистичні дані, з початку року більш активно реєстрували бізнес підприємці-фізичні особи – 1375. Кількість новостворених СГД-юридичних осіб склала 401. Лише у лютому 750 фізичних осіб-підприємців та 214 суб'єктів господарювання-юридичних осіб стали частиною запорізької бізнес-спільноти, що разом на 162 суб'єкти перевищує кількість нових платників у лютому 2018 року.

Таким чином станом на 1 березня 2019 року на обліку у фіскальній службі області перебувають 68024 підприємця-фізичні особи та 42842 СГД-юрособи. Зокрема, у регіоні здійснюють діяльність 9840 платників ПДВ, це на 27 суб'єктів більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Нагадаємо, за два місяці 2019 року внесок запорізьких платників до бюджетів усіх рівнів склав більш ніж 2,8 мільярда гривень.

 

На Запоріжжі комунальні підприємства сплатили до бюджетів 37,5 мільйона гривень

З початку року надходження податку на прибуток комунальних підприємств до місцевих бюджетів Запорізької області склали 37,5 мільйона гривень. Порівняно з минулим роком сплачена сума зросла на 22 мільйона або на 143 відсотки. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.

Зокрема, від організацій та установ комунальної форми власності, які зареєстровані у м. Запоріжжя   , надійшло 7,6 мільйона, суб'єкти господарювання м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів спрямували до скарбниць 1,2 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 926 тисяч, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів – 524 тисячі, Якимівського та Приазовського районів – 342 тисячі.

Нагадаємо, відповідно до Бюджетного кодексу України податок на прибуток комунальних підприємств повністю надходить до місцевих бюджетів. Базова ставка податку складає 18 відсотків.

 

З депозитних процентів запорізьких вкладників бюджет отримав майже 9 мільйонів

Надходження податку на доходи фізичних осіб у вигляді процентів за два місяці 2019 року склали 8,9 мільйона гривень. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, лише у лютому фінансові установи регіону перерахували до бюджету майже 4,5 мільйона, що на 2 відсотки більше, ніж у лютому попереднього року.

З початку року лідерами зі сплати податку є банки, кредитні спілки та інші фінансові організації обласного центру, які спрямували до скарбниці 6,2 мільйона гривень. Від платників м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів надійшло 733 тисячі, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 703 тисячі, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 338 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 282 тисячі, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського районів – 195 тисяч.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від депозитних банківських рахунків, вкладів у кредитних спілках тощо складає 18 відсотків. Відповідно до ст. 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників залишаються конфіденційними.

 

Запорізькі підприємства перерахували понад півтора мільярда гривень митних платежів

У січні-лютому 2019 року до державного бюджету спрямовано 1 мільярд 507,7 мільйона гривень митних платежів. Про це повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, який відзначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 185,2 мільйона або на 14 відсотків.

За лютий поточного року запорізькі суб'єкти господарювання перерахували до бюджету 746,4 мільйона. Щоденно державна казна отримувала від представників зовнішньо-економічної діяльності, у середньому, 37,3 мільйона гривень митних платежів.

Традиційно, найбільші надходження сформували промислові підприємства Запорізького регіону. 40 відсотків від загальної суми надійшло від митного оформлення імпортованих машин, устаткування та транспорту, 29 відсотків – від паливно-енергетичних товарів, 11 відсотків – від металів та виробів із них, 7 відсотків – від продовольчих та сільськогосподарських товарів, 6 відсотків – від мінеральних продуктів, 4 відсотки – від продукції хімічної промисловості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь