Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 16.01.2019 11:26
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

Олексій Мужев: "Митні платежі на Запоріжжі склалимайже 8,5 мільярда гривень"

Запорізькі суб'єкти господарювання за 2018 рік сплатили 8 мільярдів 479мільйонів гривень митних платежів, що на 2 мільярди 450 мільйонів або майже на41 відсоток більше, ніж за 2017 рік. Рівень планових надходжень перевищено на18 відсотків. Про це повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев.

Тільки у грудні минулого року до державного бюджету перераховано 765,6мільйона.

81,4 відсотка митних платежів припадає на надходження, що стягуються приввезенні на митну територію України товарів для виробництва у промисловихгалузях, суб'єкти невиробничих галузей забезпечують 18,6 відсотка.

Основним джерелом наповнення бюджету у 2018 році стали операції зрозмитнення машин, устаткування та транспорту – 35 відсотків від загальної сумимитних платежів, паливно-енергетичних товарів – 30 відсотків, металів тавиробів з них – 11 відсотків, продовольчої та продукції сільського господарства– 7 відсотків, мінеральних продуктів та товарів хімічної промисловості – по 6відсотків.

На Запоріжжі кількість легальних працівників збільшилася на 572 особи

За три місяці спільних заходів фіскальної служби та ГУ Держпраці області267 запорізьких роботодавців добровільно оформили трудові відносини з 572особами.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькійобласті Валерій Манько, в результаті легалізації трудових відносин до бюджетівбуло сплачено понад мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб та єдиногосоціального внеску.

Керівник фіскальної служби регіону зазначив, що упродовж жовтня-грудняминулого року фахівці ГУ ДФС у Запорізькій області та ГУ Держпраці у рамкахспільного плану провели 53 заходи контролю підприємств галузей будівництва тароздрібної торгівлі. У 35 роботодавців були встановлені порушення, зокрема,виявлено 48 неоформлених працівників, ще 52 робітника трудилися за угодамицивільно-правового характеру, які мали ознаки трудових (повний робочий день тащомісячна виплата заробітної плати). У ході перевірок керівники цих підприємстводразу подали майже сто повідомлень про прийняття на роботу.

Стосовно порушників трудового законодавства складені матеріали за статтею265 Кодексу Законів про працю України.

Валерій Манько підкреслив, що більша частина робітників були офіційнопрацевлаштовані в результаті роз'яснювальних заходів з роботодавцями,насамперед, робочих зустрічей та комісій.

Дізнайтесь, як задекларувати доходи, отримані у 2018 році

З початку 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів,одержаних протягом 2018 року.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платникамиподатків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (завибором):

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимогзаконів щодо електронного документообігу.

Якщо податкова декларація надсилається поштою, таке відправлення необхідноздійснити не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку поданняподаткової декларації,  а при поданні податкової декларації в електроннійформі - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такийграничний строк.

Декларація подається за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.15 №859(у редакції від 06.06.2017 №556).

Громадяни, які подають податкові декларації про майновий стан і доходирозподіляються на дві категорії:

 

Застосування податкової соціальної пільги у 2019 році

Статтею 7 Закону України«Про Державний бюджет України на 2019 рік» від 23.11.2018 р. № 2629-VIII визначено,що прожитковий мінімум для працездатних осіб встановлено у розмірі:

- з 1 січня 2019 року - 1921 гривня,

- з 1 липня - 2007гривень,

 з 1 грудня - 2102 гривні.

Від розміру прожитковогомінімуму для працездатної особи (з розрахунку на місяць) станом на 1 січня 2019року залежить розмір податкової соціальної пільги.

Так, платник податку маєправо на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу,отриманого від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на сумуподаткової соціальної пільги для будь-якого платника податку в розмірі, щодорівнює 50% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (з розрахункуна місяць), встановленого законом на 1 січня звітного податкового року (пп.169.1.1 ст. 169 Податкового кодексу).

У 2019 році її розмірстановить 960,50 грн. (1921 грн х 50% )

Податкова соціальнапільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податкупротягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неївідповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо йогорозмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму,діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року,помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (п.п. 169.4.1 ст.169 ПКУ)

У 2019 році такий розмірстановить  2690 грн. (1921 грн х 1,4)

Якщо заробітна платаперевищує 2690 грн. (і немає інших пільг, встановлених ПКУ) загальна податковасоціальна пільга не застосовується.

Щодо податковоїсоціальної пільги на дітей, то граничний розмір заробітної плати, який даєправо на отримання податкової соціальної пільги одному з батьків у випадку та урозмірі, що передбачені п.п. 169.1.2 ПКУ, визначається як добуток граничноїсуми, що дає право на застосування податкової соціальної пільги (у 2019році  2690 грн.)  та відповідної кількості дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь