Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 19.12.2018 11:02
Кількість переглядів: 198

                                                       Фото без опису

Запоріжці збільшили сплату військового збору майже на 100мільйонів

Запорізькі платники податків з початку року перерахували 482 мільйонигривень військового збору. Надходження перевищили минулорічні майже на 100мільйонів або на 26 відсотків.

Зокрема, у листопаді до держбюджету надійшло 48 мільйонів, що на 9мільйонів більше, ніж у аналогічному періоді 2017 року. Про це повідомив в. о.начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.

Упродовж січня-листопада найбільші суми забезпечили платники м. Запоріжжя –понад 248 мільйонів, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського таВеликобілозерського районів – 53,6 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського таВеселівського районів – 45,3 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського таПриморського районів – 36,6 мільйона, а також Вільнянського, Запорізького іНовомиколаївського районів – більш ніж 25 мільйонів.

Нагадаємо, військовий збір, ставка якого становить 1,5 відсотка,сплачується з отриманих доходів, які оподатковуються податком на доходифізичних осіб відповідно до статті 168 Податкового кодексу України. Зокрема, цезаробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованихвідповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі,роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

Підприємства запорізького регіону сплатили 290 мільйонівгривень екологічного податку

Підприємства Запорізької області за 11 місяців поточного року поповнилиекофонди бюджетів на 290,4 мільйона гривень (без врахування даних великихпідприємств, зареєстрованих у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькійобласті Валерій Манько, у порівнянні з відповідним періодом 2017 рокунадходження до зведеного бюджету збільшились на 7,5 мільйона.

З початку року найбільші суми сплатили підприємства м. Енергодар – 242мільйони, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 20мільйонів, а також м. Запоріжжя – 15,7 мільйона.

Відповідно до бюджетного розподілу до державної скарбниці було перераховано130,7 мільйона, до спеціальних фондів місцевих бюджетів – майже 160 мільйонів.

Нагадаємо, екологічний податок зараховується до спеціальних фондівдержавного і місцевих бюджетів, кошти від нього у подальшому направляються нареалізацію екологічних програм територій тощо.

У Запорізькому регіоні зареєстровано 2613 платників, які під час своєїдіяльності забруднюють навколишнє середовище.

Запорізькі митники виявили 454 порушення митних правил

Співробітники Запорізької митниці ДФС у цьому році викрили 454 порушеннямитного законодавства на суму майже 143 мільйони гривень, що на 111,2 мільйонабільше, ніж торік. За фактами недотримання громадянами та суб'єктамигосподарювання митних правил заведені справи.

На даний час працівники митниці розглянули 281 матеріал, у результаті направопорушників накладені штрафи на суму 13,4 мільйона гривень.

У січні-листопаді 2018 року судові органи винесли рішення у 112 справах пропорушення митних правил, що на 39 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Відповідно до постанов суду конфіскованопредметів правопорушень на суму 8,5 мільйона, це на 1,1 мільйона перевищує сумуза 11 місяців 2017 року. Крім того, порушники повинні сплатити державі 8,5мільйона гривень штрафних санкцій, що на 2,5 мільйона більше, ніж усічні-листопаді минулого року.

Одинадцять тисяч запоріжців започаткували власну справу

У Запорізькій області у 2018 році зареєстрували господарську діяльність11397 платників податків. Зокрема, протягом січня-листопада власну справувідкрили 9142 суб'єкти господарювання-фізичні особи та 2255 юридичних осіб.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькійобласті Валерій Манько, усього на обліку у фіскальній службі регіонуперебувають 111424 суб'єкти підприємництва, у тому числі понад 69 тисячфізичних осіб та 42300 юридичних осіб. Це майже на три тисячі перевищуєкількість представників бізнесу у аналогічному періоді минулого року.

Крім того, більш ніж удвічі скоротилася динаміка припинення діяльності.Якщо у 2017 році було знято з реєстрації 18500 суб'єктів господарювання, то за11 місяців поточного року – 8700 СГД.

У 2018 році в Запорізькій області провадять діяльність 9770 платниківподатку на додану вартість, що на п'ять суб'єктів більше, ніж торік. Із них8850 – це юридичні особи, 920 – фізичні особи.

У поточному році зросла кількість платників єдиного соціального внеску.Станом на 1 грудня зареєстровано 165470 платників ЄСВ, що на 9 тисяч перевищуєпоказники 2017 року.

Також у Державному реєстрі фізичних осіб органів ГУ ДФС у Запорізькійобласті було зареєстровано майже 33800 платників, з яких 1061 – громадяни іншихдержав.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь