Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 29.11.2018 11:42
Кількість переглядів: 373

                                                            Фото без опису

Оновлено Державнийреєстр РРО

НаказомДержавної фіскальної служби від 22.10.2018 №688  «Про затвердження Державного реєструреєстраторів розрахункових операцій» оновлено Державний реєстрреєстраторів розрахункових операцій.

В  Реєстр увійшло 165 моделей РРО.

Також Реєстрмістить Перелік реєстраторів розрахункових операцій виключених з Державногореєстру в 2016 - 2018 роках, експлуатація яких не дозволяється (7 моделей).

З переліком РРО,які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Державноїфіскальної служби: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/320822.html.

Зарплатні борги у Запорізькій області зменшились майже на8 мільйонів

Підсумки роботи органів влади та контролюючих установ щодо погашеннязаборгованості та легалізації зарплат розглянули члени обласної комісії під часзасідання у Запорізькій облдержадміністрації.

У заході, який відбувся під головуванням очільника Запорізькоїоблдержадміністрації Костянтина Бриля, взяли участь прокурор Запорізькоїобласті Валерій Романов, заступник начальника Головного управління ДФС уЗапорізькій області Олег Матвійчук, керівники інших органів обласної влади, атакож представники підприємств, які мають зарплатні борги.

На засіданні було зазначено, що загальна сума заборгованості з заробітноїплати у регіоні скоротилась у жовтні майже на 8 мільйонів гривень або на 3,4відсотка, і станом на початок листопада склала близько 225 мільйонів. При цьомубільш ніж 86 відсотків від цієї суми припадає на підприємства державногосектору економіки.

Як повідомив Олег Матвійчук, з метою скорочення зарплатних боргів фіскальнаслужба області постійно аналізує діяльність суб'єктів господарювання, проводитьроз'яснювальну роботу з працедавцями, матеріали щодо окремих боржниківпередаються до органів державної виконавчої служби для стягнення боргів упримусовому порядку.

Під час обговорення комісія вивчила стан справ по кожному підприємству, денаявні факти несвоєчасних розрахунків з працівниками і бюджетом, у результатібуло прийнято ряд рішень. Зокрема, спільна робота органів обласної влади, контролюючихта правоохоронних структур буде зосереджена на вжитті усіх можливих заходіввпливу на суб'єктів господарської діяльності щодо погашення заборгованості тастабілізації ситуації у роботі цих підприємств.

На Запоріжжі від погашення податкової заборгованості добюджетів надійшло понад 158 мільйонів

 З початку року запорізькі підприємства погасили перед бюджетами 158,2мільйона гривень податкової заборгованості. Із загальної суми 95,7 мільйонанадійшло до державного бюджету, 62,5 мільйона сплачено до місцевих скарбниць. Крімтого, за десять місяців ліквідовано боргів з єдиного соціального внеску насуму  45,5 мільйона.

Серед основних джерел стягнення недоїмки – реалізація майна, якезнаходиться у податковій заставі. У результаті цих заходів до бюджетів залученомайже 11 мільйонів гривень. Завдяки процедурі розстрочення податкового боргубюджет отримав 6,3 мільйона, 9,5 мільйона надійшло внаслідок стягненняплатіжними вимогами з рахунків боржників та вилучення готівкових коштів. Відпідприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, надходження склали 6,7мільйона, майже 2 мільйони гривень заборгованості погашено за винесенимисудовими рішеннями.

Також упродовж січня-жовтня 2018 року списано безнадійний податковий борг усумі 164,5 мільйона, близько 100 мільйонів з яких – у зв'язку з ліквідацієюборжників-банкрутів.

Фахівці фіскальної служби легалізували працю понад семи тисяч запоріжців

З початку року під час заходів з легалізації праці у Запорізькій областібуло виявлено 7012 неоформлених громадян.

За результатами роботи фахівців фіскальної служби працівникам буловиплачено офіційних доходів на загальну суму 26 мільйонів 105 тисяч гривень.Додаткові надходження до бюджетів та соціальних фондів склали 10,8 мільйона, утому числі 5,7 мільйона гривень єдиного соціального внеску, 4,7 мільйонагривень податку на доходи фізичних осіб та майже 400 тисяч гривень військовогозбору.

Як зазначають спеціалісти ДФС області, найбільше порушень трудовогозаконодавства з боку працедавців зафіксовано у сільському господарстві,торгівлі, наданні послуг, будівництві тощо.

Переважну більшість громадян було офіційно оформлено добровільно післяроз'яснювальних та інших профілактичних заходів, які проводились фіскальноюслужбою спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

На даний час продовжується робота з керівниками підприємств і підприємцямищодо роз'яснення норм законодавства в частині оплати праці та справлянняподатків і зборів; надаються рекомендації по перегляду фонду оплати праці увідповідності до законодавчих вимог та недопущення виплат зарплат "уконвертах".

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь