Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

правова година «Твої права»

Дата: 07.06.2018 14:42
Кількість переглядів: 252

https://mail.ukr.net/attach/show/15283716023737231779/3/%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%80%D1%96%D1%8F.jpg     Щороку  1 червня в Україні  відзначається   Міжнародний  день захисту  дітей – чудове  свято одвічної   надії  та радості. Діти – це  квіти  нашого  життя, це   найголовніший   скарб  нашого  суспільства. І від того, як ми їх  виховуємо, які  зерна добра, справедливості, мужності ми в них  закладемо, залежить   не тільки  майбутнє нашої   країни, а й майбутнє  всього   нашого  світу. Обов’язок  дорослих  зігрівати дітей теплом, любов’ю, ласкою і добрим словом, ніжністю  і турботою, щоб вони відчули свою важливість, захищеність і  необхідність у цьому світі.

4 червня  в КЗ «Таврійська ЗОШ І – ІІІ  ступенів»   проведено  правову  годину «Твої права», ознайомлення  дітей   з  Конвенцією   про права дитини.

Метою  якої  було ознайомити,  розширити  знання учнів про основні   положення  Конвенції із  захисту прав  дитини, вчити  відрізняти  права  від  обов’язків, закріпити їх у пам’яті  учнів. Розвивати  культуру дітей, ввічливість, чесність, людяність.

З учнями  проведено творче  завдання ( діти  придумували   знаки, що відображають основні  статті Конвенції   про права  дитини  і малювали їх),  ігри « Відгадай який знак»,      «Від одного  до трьох» де діти із запропонованих  десяти  правил вибирали  три, гравці повинні були аргументувати свій  вибір. Обговорення  ситуації, де було  розглянуто   казку Г.Х. Андерсена «Гидке  каченя». Всі мешканці  пташиного  двору  мали однакові  права? Діти  відповідали  на запитання. Психотренінг ( «Я поважаю  твоє  право  на навчання, безпеку… і т.д.»). На завершення  години, учням  запропоновано  розпочати написання особистої  книги про права людини, придумати їй назву та записувати  в ній цікаві  думки, робити  тематичні малюнки.

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь