Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Новини

Дата: від до Скинути
18 Жовтня, 2021 р., 10:18
11 жовтня 2021 року було прийнято Постанову Кабінету Міністрів України № 1066 "Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 9.12.2020 № 1236" щодо здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні. Відповідно до внесених змін з 21 жовтня 2021 року на теріторях областей з "червоним" рівнем небезпеки передбачено наступне: “22) здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).
18 Жовтня, 2021 р., 09:20
З 18 жовтня Запоріжжя та область входять до "червоної" зони епідемічної небезпеки та впроваджуються додаткові карантинні заходи. Таке рішення ухвалили на позачергових засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста. Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради та сайті ЗОДА. З 18 жовтня до діючих обмежень додається ще декілька, а саме забороняється: приймати відвідувачів у закладах громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо); приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах та інших закладах розважальної діяльності; приймати відвідувачів у закладах торговельного і побутового обслуговування населення; робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів (крім випадків, якщо там тренуються спортсмени національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів); проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів; діяльність ринків, крім продовольчих; робота навчальних закладів, окрім дошкільних, загальної середньої освіти, початкової школи, а також тих, де вакциновано 80% працівників; проведення державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім невідкладних; перебування без вдягнутих масок чи распіраторів на територіях закладів охорони здоров’я та освіти, в підземних переходах, на зупинках громадського транспорту. Тим часом дозволяється: адресна доставка замовлень та замовлень на винос і робота закладів громадського харчування в аеропортах; робота закладів, 60 відсотків площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і садивним матеріалом (квітами, рослинами), добривами, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті; робота фінансових установ, пошти, медзакладів, автозаправок (без зон харчування), СТО, закладів з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, хімчисток, перукарень та салонів краси за попереднім записом; робота ЗМІ; збирання і заготівля відходів. Усі додаткові карантинні обмеження, окрім проведення планових заходів з госпіталізації, перебування в масках та відвідування закладів освіти, не застосовуються за умови наявності у всіх відвідувачів, крім осіб, які не досягли 18 років, негативного результату ПЛР або експре-тесту або документа, що підтверджує вакцинацію.
07 Жовтня, 2021 р., 11:47
                         06 жовтня 2021 року в приміщенні Новоуспенівської сільської ради  Мелітопольського району Запорізької області заступник начальника відділу «Веселівське бюро правової допомоги» Катана Ірина провела виїзний прийом громадян із земельних питань.  Захід було організовано та проведено  з метою посилення  захисту прав громадян у сфері земельних відносин. Під час прийому кожен бажаючий отримав правову консультацію. Окрім земельних питань, громадян цікавили питання що стосувались сімейного, спадкового,  цивільного права та інше.  
22 Вересня, 2021 р., 09:49
                                     21 вересня Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила "жовтий" епідеміологічний рівень по всій території України з 00:00 годин 23 вересня. Таке рішення було ухвалене через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні: за останній тиждень кількість підтверджених нових випадків захворювання на COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій — на 51%. Від 23 вересня по всій країні діятимуть обмеження відповідно до "жовтого" рівня карантину. 1. Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі; 2. Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри; 3. Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі; 4. Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо. Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування. Аби верифікувати безпечність відвідувачів чи працівників закладів (крім освіти) тимчасово слід користуватися міжнародними свідоцтвами, “жовтими” чи “зеленими” внутрішніми COVID-сертифікатами, довідкою 063/о (картка профілактичних щеплень), чинною довідкою про негативний результат (72 год) ПЛР-тесту чи експрес-тестування на антиген. Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь