Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

У МЕЛІТОПОЛІ ПІСЛЯ РЕМОНТУ ВІДКРИЛИ ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЛАСТІВКА»

Дата: 08.02.2022 13:10
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

В м. Мелітополь після капітального ремонту було офіційно відкрито дошкільний навчальний заклад № 24 «Ластівка» комбінованого типу. Поглянути на результат оновлення дитсадка приїхали голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, його заступниця Злата Некрасова, міський голова міста Мелітополь Іван Федоров, народний депутат Сергій Мінько та заступник голови Запорізької облради Геннадій Фукс.

На реконструкцію закладу витратили 34,4 мільйони гривень. Капітальний ремонт фінансували з декількох джерел: з Державного фонду регіонального розвитку було виділено 21,5 мільйонів гривень, Субвенція із державного бюджету соціально-економічного розвитку становила 2,4 мільйони гривень, обласна субвенція – 5,5 мільйони гривень, місцевий бюджет — 4,8 мільйони.

Під час капітального ремонту були виконані такі ремонтні роботи:

- утеплення цоколя та фасаду;

- заміна віконних та дверних блоків;

- ремонт покрівлі;

- внутрішнє оздоблення стін, стель, заміна покриття підлоги;

- пристрій внутрішніх інженерних мереж водопостачання, каналізації, опалення та електропостачання, влаштування теплої підлоги, монтаж сантехнічних та електричних приладів;

- закупівля меблів;

- благоустрій території садка, укладання тротуарної плитки, встановлення бордюрів, монтаж паркану, озеленення території;

- монтаж критих павільйонів відкритого типу для кожної групи.

Наразі свою роботу відновлюють 12 дитячих груп, а саме 3 групи для дітей раннього віку, 2 – молодшого, 2 – середнього, 3 – старшого та 2 групи для дітей з особливими потребами.

  • В  Мелітопольському районі у 2022 році пріоритетними є великі об’єкти. Це оновлення дитячої лікарні, створення онкобункера, капітальний ремонт групи навчальних закладів. Якщо на проєкти не буде вистачати коштів - ми будемо залучати регіональний бюджет, на скільки це буде дозволяти ситуація, чи шукати інші джерела фінансування. Плани доволі великі. Мене дуже тішить, що влада Мелітополя, передусім, не зменшила планку, яка була в попередні роки. І це дуже важливо. Адже великі спортивні об’єкти вже збудовано і тепер  черга за освітніми та медичними проєктами, - запевнив Олександр Старух.

Довідково.

“Ластівка” розпочав свою роботу у грудні 1964 року. Це був ясла-садок для 280 малят. Дітей в садок приймали з 7 місяців. До 1991 року працювали 4 нічні групи. З 1993 року, у зв’язку зі зменшенням народжуваності, в одному корпусі дитячого садка почала працювати початкова школа № 17, а в закладі  в той момент залишалось 7 груп. Шляхом злиття двох освітніх закладів — початкової школи І ступеня № 17 та І-ІІІ ступенів № 1, з 1 вересня 2019 року було створено Гімназію № 1, внаслідок чого було звільнено приміщення дитячого садка.  

 

Департамент культури та інформаційної політики



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь