Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЕЛЕКТРОННІ СИГАРЕТИ ВБИВАЮТЬ!

Дата: 03.02.2022 12:30
Кількість переглядів: 213

ЕЛЕКТРОННІ СИГАРЕТИ ВБИВАЮТЬ!

  В останні роки набирають популярність електронні сигарети і вейпи.

Медики попереджають про загрозу куріння електронних сигарет.

    Доведено, що куріння підвищує ризики хронічних обструктивних захворювань легень, раку легень та серцево-судинних захворювань, оскільки містять хімічні речовини:  важкі метали та канцерогени, гліцерин і пропіленгліколь. Окрім того, регулярне використання ароматизованих рідин, особливо солодких, може створювати серйозні ризики для здоров’я. Адже багато з цих рідин є подразниками, що призводять до запалення дихальних шляхів, можуть сприяти розвитку пухлин, роблять організм сприятливим до вірусних захворювань тощо.

     Нагадаємо, що в Україні ринок е-сигарет не врегульовано – невідомо якої якості пристрої та рідини до них продають українському споживачеві. Часто вони навіть не мають сертифікатів відповідності. Рідини для електронних сигарет, здебільшого, не марковані належним чином, тому важко судити про те, що входить до їх складу. 

       У той же час поширеність куріння електронних сигарет серед українських підлітків 13-15 років викликає серйозне занепокоєння, адже фактично курить кожен п’ятий з них. 

   Використання електронних сигарет некурцями, особливо дітьми та підлітками, може призвести до виникнення нікотинової залежності та підвищує ризик почати курити звичайні сигарети. Небезпечним є і пасивне куріння е-сигарет, особливо для дітей.

 

Шановні батьки,  подбайте про здоров’я своїх дітей.

Поясніть їм, що курити електронні сигарети шкідливо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь