Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЗАРАЗ ВАЖЛИВО РОБИТИ НЕ ЛИШЕ ПЕРВИННУ ВАКЦИНАЦІЮ, А Й ПАМ’ЯТАТИ ПРО БУСТЕРНУ ДОЗУ

Дата: 03.02.2022 09:00
Кількість переглядів: 161

У Запорізькій ОДА відбулась нарада з головними лікарями обласних, міських та районних лікарень з питань вакцинації. 

Захід відбувся під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха та  за участі директора Департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексія Кулинича, завідувачки відділення епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марини Колерової, завідувача відділу дослідження біологічних факторів Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Олександра Мащака.

На нараді обговорили черговий етап імунізації населення та, зокрема, проведення роботи закладами охорони здоров’я з вакцинації та ревакцинації мешканців регіону. Марина Колерова підкреслила, що зниження показників може бути пов’язано з тим, що певний час була відсутня вакцина Коронавак. Наразі вона наявна у всіх діючих центрах вакцинації. 

Усього в області працює 20 пунктів вакцинації. Кількість центрів наразі зменшили, адже на них не було попиту. За необхідності, вони знову почнуть працювати, інформація щодо їх роботи регулярно оновлюється. Крім цього, активно функціонують мобільні бригади з вакцинації.

Як підкреслив Олександр Мащак, зараз важливо робити не лише первинну вакцинацію, а й не забувати саме про бустерну дозу. Вона вводиться через 6-9 місяців після базового курсу вакцинації. Після цього буде сформовано відповідний сертифікат. Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 08:00  02.02.2022 щеплено 609465 осіб, в т.ч. отримали 2 щеплення 569899 осіб. Додаткових доз отримали 245 осіб, ревакциновано - 12686.

Олександр Старух підкреслив, що зараз пріоритетною є імунізація людей віком 60+ та запровадження додаткової дози для тих, кому вона потрібна. Для цього необхідно звернутися до свого сімейного лікаря. 

Також Олексій Кулинич нагадав, що штам Омікрон є особливо небезпечним саме для дітей, тому було запроваджено вакцинацію дітей віком від 12 років, проте, це можна робити лише за присутності батьків. Відповідно до завдання держави, кожний регіон має охопити щепленнями не менше 70% населення. 

Крім цього, Олександр Старух згадав про обов’язкові рутинні щеплення та, особливо, звернув увагу на щеплення дітей від поліомієліту. Всього у Запорізькій області мають щепити близько 65 тисяч дітей. Усі учасники наради закликали батьків та лікарів поставитись відповідально до цього, адже зараз в Україні активний сплеск хвороби. 

 

Департамент культури та інформаційної політики



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь