Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

РЕЗУЛЬТАТ ТАМ, ДЕ Є АКТИВНА ПОЗИЦІЯ ГРОМАДИ: ОЛЕКСАНДР СТАРУХ РОЗПОВІВ ПРО РЕАЛІЗАЦІЮ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ “ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО” У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 26.01.2022 13:40
Кількість переглядів: 140

Очільник Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів пресконференцію на тему реалізації програми Президента України “Велике будівництво” у Запорізькій області у 2021 році.

Голова регіону розповів, що у Запорізькій області у 2021 році за програмою “Велике будівництво” реалізовували 40 об’єктів. До кінця календарного року було повністю завершено 35 з них.  Олександр Старух запевнив, що влада не працює за принципом “здавати до дати”, а має мету - робити якісно. 

  • На цьому тижні відкриваємо оновлене приймальне відділення 5 міської лікарні Запоріжжя, швидкими темпами триває реконструкція ШВСМ, можна сказати що на 98% готовий стадіон “Таврія” у Василівці, там необхідно доробити лише санвузол, для цього чекають теплої погоди. Отже можемо констатувати, що із програмою “Велике будівництво” на 2021 рік ми чудово впоралися,- зазначив очільник регіону..

Презентацію Олександр Старух розпочав із знакового об’єкту - прапора України, який встановили на острові Хортиця до 30-ї річниці незалежності. Адже це не просто флагшток, а монумент, який увійшов до першої черги реконструкції острова Хортиця, в рамках якої з’явився оглядовий Курган Єдності, майданчик для масових заходів “Козацьке коло”, стартувала реконструкція Музею козацтва. 

Також керівник області розповів про успіхи в ремонті автошляхів. Роботи завершені на 8 об'єктах поточного середнього ремонту та на 2-ох об'єктах капітального ремонту штучних споруд, відремонтовано 174 пог. м. штучних споруд. Введено в експлуатацію 6 об'єктів поточного середнього ремонту.   Один із знакових реалізованих проєктів на 2021 рік - це ремонт дороги Т-08-20 Якимівка-Кирилівка.

  • Думаю, оновлення доріг - це те, про що минулого року говорили всі. Такого масштабного відновлення шляхопроводів в області ще не було. 2021 року відремонтовано 270 км державних доріг та 78 кг місцевих доріг. Отримано коштів на реалізацію об'єктів «Великого будівництва» - 790 209,484 тисяч гривень,- поділився очільник ЗОДА.

2021 рік у Запорізькій області був роком медицини, тому найбільше об'єктів  “Великого будівництва” було реалізовано саме в цій галузі. 

  • Серед найбільш масштабних - створення першого в України медичного ХАБу на базі обласної клінічної лікарні, старт санавіації. І цей запорізький приклад масштабуватимуть в усій країні. Також 2021 року ми оновлювали приймальні відділення наших лікарень, змінювали філософію їх роботи - тепер це приймально-реанімаційні відділення, де в перші хвилини надходження пацієнта можуть діагностувати і надати допомогу будь-яких фахівців. Таких приймальних відділень вже відремонтовано 7, а на підході ще 2,- зазначив Олександр Старух. 

Реалізовані медичні проєкти в області: 

  • Реконструкція частини приміщень КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня»;

  • Реконструкція відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги «КНП «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги", м. Мелітополь;

  • Реконструкція частини приміщень КНП "Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" під відділення екстреної медичної допомоги, м.Пологи;

  • КНП "Бердянське територіальне медичне об’єднання" м.Бердянськ;

  • КНП "Василівська центральна районна лікарня" Василівської районної ради; 

  • КНП "Міська лікарня № 9" Запорізької міської ради;

  • КНП "Спеціалізована медико-санітарна частина" Енергодарської міської ради;

  • Будівництво нового корпусу блоку дистанційної променевої терапії КУ "Запорізький обласний клінічний онкологічний диспансер"; 

  • Капітальний ремонт відокремленого підрозділу “Інфекційна лікарня” КУ “ТМО “Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги” м. Мелітополь;

  • Створення медичного науково-практичного та навчального комплексу (ХАБ) Південного  сходу України на базі КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня».

Також завершується виконання програми реконструкції та будівництва сільських амбулаторій - цього року завершено роботи на 16 об’єктах.

Крім цього, на пресконференції голова облдержадміністрації розповів про реалізовані проєкти в галузі освіти. Загалом 2021 року за програмою “Велике будівництво” у Запорізькій області відремонтовано 3  школи та 1 дитячий садок.

  • 2021 рік ознаменувався знаковими інфраструктурними перетвореннями і у спортивній галузі. Більшість з них сталися в Мелітополі. Навесні відкрили після капітальної реконструкції міську дитячо-юнацьку спортивну школу №3, яка вже визнана кращою та найсучаснішою в Україні.  .Також Мелітополь відкрив цього року  сучасний водно-спортивний комплекс, який було зведено з нуля. І ще одним надбанням міста стала льодова арена, зведена у рекордний термін 8 місяців за ініціативою Президента “25 спортивних магнітів України”. Новий сучасний стадіон ввели в експлуатацію у Комишувасі. До того ж, за програмою “Здорова Україна” в області встановили 31 мультифункціональний  спортмайданчик та 29 активних парків, - розповів Олександр Старух.

Запорізька область продовжує успішно реалізовувати проєкти “Великого будівництва”, проте  розвиток територій залежить від співпраці влади всіх рівнів. Як зазначив очільник регіону, результат там - де є активна позиція громади, яка готова розвивати інфраструктуру. Серед лідерів за кількістю поданих та вже реалізованих проєктів  - Мелітопольський район. На сьогодні можливість покращити інфраструктуру своєї території може кожен - потрібна активна позиція громади та готовність частково співфінансувати ці проєкти. 

Наразі вже  почалися роботи над виконанням програми “Велике будівництво” на 2022 рік. Планується втілення 28 об’єктів.

Департамент культури та інформаційної політики



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь