Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Податкова служба України інформує

Дата: 25.01.2022 12:40
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

За дванадцять місяців мелітопольські та веселівські платники перерахували до держбюджету понад 818 мільйонів гривень

 

Упродовж минулого року від платників Мелітопольщини та Веселівщини до державного бюджету надійшло 818 мільйонів 278 тисяч гривень податків і зборів. Як зазначив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський, це майже на 80 мільйонів більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

При цьому, представники бізнесу м. Мелітополя перерахували 568,9 мільйонів гривень,  кампанії та підприємці Мелітопольського району поповнили держскарбницю на 157,1 мільйон, веселівські платники забезпечили 92,2 мільйона гривень. 

Найбільше до державної казни платники перерахували податку на додану вартість – 345,7 мільйонів гривень.

Податку на доходи фізичних осіб за січень - грудень 2021 року сплачено 270,3 мільйона, це на 46 мільйонів або на 21 відсоток більше, ніж за попередній рік.

Підприємства і організації забезпечили 114,7 мільйонів гривень податку на прибуток, перевищивши відрахування 2020 року на 40,5 мільйонів або на 54,8 відсотка.

Крім цього, платники забезпечили 72,2 мільйона гривень військового збору, 2,7 мільйонів гривень рентної плати за використання інших природних ресурсів, 2,4 мільйона гривень екологічного податку тощо.

 

 

Власники нерухомості поповнили місцеві бюджети на 36,4 мільйона гривень

 

У 2021 році мелітопольські та веселівські платники направили до бюджетів громад 36 мільйонів 378 тисяч гривень податку на нерухоме майно. Начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський повідомив, що  порівняно з 2020  роком надходження зросли на 7 мільйонів гривень або на 24 відсотка.

Так, фізичні особи сплатили за нерухомість 18,9 мільйонів гривень, підприємства, організації та установи – 17,5 мільйонів.

Власники нерухомості у м. Мелітополі перерахували до бюджету громади 30 мільйонів гривень, у  Мелітопольському районі -  5 мільйонів гривень, веселівські платники спрямували 1,4 мільйона гривень.

Нагадаємо, податок на нерухоме майно для фізичних осіб сплачується за об'єкти житлової нерухомості. Зокрема, за квартири, площею понад 60 квадратних метрів, за житлові будинки більше 120 квадратних метрів, а для різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – понад 180 квадратних метрів.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування у розмірі не більше 1,5 відсотка від мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр. У 2022 році максимальна ставка платежу не може перевищувати 90 гривень за один квадратний метр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь