Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Нова державна служба забезпечує рівні права і можливості жінок і чоловіків

Дата: 27.09.2021 14:00
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

В Україні питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків знаходиться у центрі уваги діяльності Уряду. Активно відбувається процес інтеграції гендерних підходів в усі сфери, що дозволяє формувати політику, орієнтовану на різні групи жінок і чоловіків.

„Одним із завдань Міністерства соціальної політики як спеціально уповноваженого центрального органу з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків є створення умов для жінок для реалізації їхніх прав у політичній, економічній та соціальній сферах”, – повідомляє заступник Міністра з питань європейської інтеграції.

Учасники семінару зазначили необхідність продовження системної роботи у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, консолідації зусиль державних органів та громадянського суспільства з метою скорочення ґендерної нерівності та подолання дискримінації.


Довідково: у світовому рейтингу (Індекс глобального гендерного розриву) Україна займає 74 місце серед 156 країн світу за індексом гендерного розриву:

щодо економічних можливостей – 44 місце,

реалізація в освіті – 27 місце,
щодо охорони здоров’я – 41 місце,

розширення прав та можливостей у політиці – 103 місце (98 місце щодо представництва жінок у Парламенті, 110 місце – щодо представництва жінок на вищих керівних посадах).

В Україні проблема гендерної нерівності залишається у багатьох сферах. Зокрема, значними залишаються гендерні розриви у політичний сфері (представництво жінок у Парламенті складає 20,8%) та на вищих керівних посадах (23%).

Все ще існують суттєві гендерні розриви в оплаті праці. У 2020 році середня оплата праці чоловіків на 20,4 % перевищувала оплату праці жінок, а у такому виді економічної діяльності, як „Мистецтво, спорт, розваги та відпочинок? розрив в оплаті праці становив 36 %, у фінансовій та страховій діяльності – 32 %.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь