Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Алкогольне сп'яніння є причиною нещасних випадків

Дата: 18.08.2021 15:45
Кількість переглядів: 216

Вживання працівниками алкоголю дуже часто є причиною нещасних випадків, як тяжких так і зі смертельним наслідком. Навіть невеликі дози алкоголю згубно діють на центральну нервову систему. Під впливом малих доз алкоголю, які не викликають помітного сп'яніння, зменшується швидкість рухових реакцій людини, знижується працездатність, прискорюється стомлюваність. Наслідком цього знижується відчуття свідомості, мислення втрачає свою послідовність, концентрація уваги ускладнена, порушується орієнтація щодо оточуючих і навіть стосовно власної особи.

            Працівникам у стані алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння заборонено перебувати на виробничих об’єктах. Такі працівники мають бути відсторонені від виконання робіт відповідно до вимог правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства або колективного договору.

У продовж І півріччя 2021 року Фондом соціального страхування України було зареєстровано 330 смертельних нещасних випадків, на які складено акти за формою Н-1/П (визначено зв’язок з виробництвом). З них 14 померлих працівників знаходились у стані алкогольного сп’яніння.

Веселівським відділенням УВД ФССУ у Запорізькій області на протязі  І півріччя не зареєстровано жодного випадку травмування працівників на виробництві в стані алкогольного сп’яніння.

У разі настання нещасного випадку на виробництві заклад охорони здоров’я проводить необхідні дослідження для визначення наявності в організмі потерпілого алкоголю (наркотичних засобів, токсичних або отруйних речовин) і визначає ступінь його сп’яніння. Відповідний висновок чи витяг з протоколу заклад охорони здоров’я безоплатно надає протягом однієї доби з моменту одержання запиту від роботодавця та/або голови комісії з розслідування (спеціального розслідування) нещасного випадку, гострого професійного захворювання (отруєння).

Загальні захворювання або невиробничі травми, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних з таким сп’янінням є підставою для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Адреса Веселівського відділення УВД ФССУ у Запорізькій області. вул. Пушкіна, 9, смт. Веселе, Запорізької обл., 72202.

тел. +38(06136) 2-10-81 (факс), 2-18-92

e-mail: vese.zp@fssu.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь