Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Порядок надання послуг КУ «Центр надання соціальних послуг» Новоуспенівської сільської ради Веселівського району Запорізької області

Дата: 25.06.2021 15:40
Кількість переглядів: 418

 

  КУ «Центр надання соціальних послуг» Новоуспенівської сільської ради Веселівського району Запорізької області надає платні соціальні послуги (в межах наявних можливостей) особам/сім?ям, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно подолати негативний вплив обставин згідно з п.4 Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженим Постановою КМУ від 01.06.2020 №587.

    Надання платних соціальних послуг здійснюється на підставі

письмової заяви та відповідних документів про доходи сім?ї , які надаються до відділу соціального захисту населення Новоуспенівської сільської ради. Відділ соціального захисту виносить рішення щодо надання соціальної послуги отримувачу.

Згідно з ч.5 ст.21 Закону України «Про соціальні послуги»:

 Рішення про обов’язкове надання соціальних послуг (проходження індивідуальних корекційних програм) приймається стосовно:

1) батьків, які не виконують батьківських обов’язків;

2) осіб, які вчинили насильство за ознакою статі, домашнє насильство чи жорстоке поводження з дітьми;

3) осіб, до яких застосовуються заходи пробації відповідно до закону;

4) осіб, яких судом направлено на проходження програми для кривдників;

5) в інших випадках, передбачених законом.

 Підставою для відмови особі, яка звернулася із заявою, у наданні соціальних послуг є:

відсутність потреби осіб/сімей, які належать до вразливих категорій населення або перебувають під впливом чинників, що можуть зумовити потрапляння у складні життєві обставини, в соціальних послугах за результатами оцінювання потреб особи/сім’ї;

ненадання надавачем тих соціальних послуг, яких потребує особа/сім’я;

наявність в особи відповідно до медичного висновку медичних протипоказань, перелік яких затверджується МОЗ (рішення про надання соціальних послуг приймається після усунення таких протипоказань).

Не може бути відмовлено у наданні соціальних послуг особі у разі загрози її життю чи здоров’ю, домашнього насильства, насильства за ознакою статі або жорстокого поводження з дитиною.

 

     Рішення відділу соціального захисту про надання платних соціальних послуг надається  до комунальної установи.

     Надання платних соціальних послуг КУ «Центр надання соціальних послуг» Новоуспенівської сільської ради здійснюється через оформлення заявок на ту чи іншу платну послугу. У разі, якщо особа, яка потребує надання платних соціальних послуг, за віком або станом здоров'я неспроможна самостійно прийняти рішення про необхідність їх надання, таке рішення може прийняти опікун чи піклувальник. Комунальна установа

визначає індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги, зміст та обсяг соціальної послуги для кожного її отримувача індивідуально залежно від його потреб. Інформація зазначається в індивідуальному плані надання соціальної послуги, що є невід’ємною частиною договору про надання соціальної послуги. Надання соціальних послуг одноразово, екстрено (кризово) здійснюється без укладення договору.

      Договір про надання соціальних послуг укладається в письмовій формі між надавачем та отримувачем соціальних послуг чи його законним представником.

      Істотними умовами договору про надання соціальних послуг є назва соціальних послуг, умови їх надання та вартість, права, обов’язки та відповідальність сторін, строк дії договору та інші умови, які сторони визнають істотними.

Надалі сім?я/особа отримує соціальні послуги відповідно до державних стандартів соціальних послуг, затверджених Мінсоцполітики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь