Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Санаторно-курортне лікування для учасників АТО

Дата: 22.02.2021 12:16
Кількість переглядів: 224

Санаторно-курортне лікування для учасників АТО

З 1 березня 2017 року змінено Порядок забезпечення учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням. (Постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» (зі змінами).

Відповідно до вищезазначеного Порядку учасники АТО забезпечуються безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:

·        учасники бойових дій – щороку строком на 18 – 21 день;

·        особи з інвалідністю внаслідок війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;

·        особи з  інвалідністю із захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворювання хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, з них:

І та ІІ груп – до санаторіїв спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

ІІІ групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18 – 21 день.

Для одержання санаторно-курортної путівки учасник АТО повинен перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, -  за фактичним місцем проживання  відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО.

Для взяття на облік необхідно надати:

·        заяву;

·        медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о ;

·        копію посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни;

·        копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Забезпечення путівками осіб, здійснюється в межах виділених коштів, пропорційно кількості осіб, узятих на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, згідно з договорами укладеними органами соціального захисту населення з особами та санаторно-курортними закладами.

Гранична вартість путівки при виборі санаторію визначається щороку Мінсоцполітики за пропозицією Служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції та погодженням з Мінфіном. 

Новий Порядок санаторно-курортного оздоровлення дає можливість громадянину самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування (відповідно до профілю захворювання).

Органи соціального захисту населення, санаторно-курортні заклади  та особи укладають договір у трьох примірниках.

Після закінчення санаторно-курортного лікування, учасники АТО подають органу соціального захисту населення зворотній талон від путівки.

Оплата путівок здійснюється органом соціального захисту шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортному закладу за надані послуги відповідно до укладеного договору.

Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється.

Компенсація за доплату, пов’язану з поліпшенням умов проживання в санаторії, та за продовження строку лікування не здійснюється.

У разі дострокового вибуття із санаторно-курортного закладу орган соціального захисту населення здійснює відшкодування вартості використаної частини путівки.

Останнім днем періоду перебування осіб у санаторно-курортних закладах є 15 грудня поточного року (включно), що є датою виїзду із закладу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь