Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

"Насильство в сім’ї" - профілактична бесіда у КЗ "Новоуспенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів" Новоуспенівської ОТГ

Дата: 13.12.2019 09:00
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

Насильство в сім’ї – це, мабуть, найстрашніше, що може відбуватися в ній. В результаті насильства в сім’ї руйнується особистість, формуються серйозні перешкоди до саморозвитку. Особливо небезпечно, коли цьому впливу піддаються діти – так ламається психіка, втрачається віра в себе і свої можливості. Насильство, яким би воно не було, згубно відбивається на внутрішньому світі людини, змушує його постійно ховатися від життя. Серед видів прийнято виділяти: фізичне, емоційне, сексуальне, економічне насильство. Насильство в сім’ї чи насильство у колективі зазвичай має значні наслідки і переживається жертвами сильніше, ніж випадковий напад в самому темному провулку.

      Безумовно,  подолання такого негативного явища як насильство можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку

.

У випадку насильства необхідно вчасно звернутись по допомогу, а не залишатись сам на сам з цією проблемою.

З метою попередження насильства у домашньому або дитячому середовищі з молоддю проводиться просвітницька робота в освітніх закладах громади. Зокрема, у КЗ «Новоуспенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» фахівцем із соціальної роботи Ричкіною О.О. проведено годину спілкування «Ми проти насильства. А ти?».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь