Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Вода - це життя! А нова водопровідна система - крок до стабільного життя!

Дата: 27.12.2019 21:09
Кількість переглядів: 526

Вода - це життя!  Без неї неможливе існування людини, рослин і тварин. Життя є лише там, де є вода і навпаки, де знаходиться вода, там є життя. Ігнорувати проблему постійної відсутності якісної питної води в селі через зношену стару систему водопостачання - це готуватись до катастрофи. Коли замислюєшся над питанням відсутності  питної води, вона здається надто заплутаною, запущеною і складною. Проте вона все ж таки має вирішення. І необхідна умова для вирішення - подолання старої інерції дій, в тому числі - усвідомлення власної причетності до кожної проблеми, що виникає в нашій громаді. «Під лежачий камінь вода не тече», як напевно і кошти з державного фонду регіонального розвитку та  державного бюджету до сільського бюджету на формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад не «падають». 

У 2019 Новоуспенівській громаді нарешті вдалося втілити в життя проекти з капітального ремонту водопровідної системи в селах Новоуспенівка та Новоіванівка.  На виготовлення проектно-кошторисної документацій по вищевказаним проектам у 2018 році було виділено кошти із сільського бюджету:  по с.Новоуспенівка у сумі 31 тис.507 грн., по с Новоіванівка  у сумі 26 тис.244 грн.

29 травня 2019 року на засіданні комісії, під головуванням керівника апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїди Бойко, з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад було розглянуто і схвалено проектну заявку Новоуспенівської ОТГ "Капітальний ремонт водопровідної системи с.Новоіванівка Веселівського району Запорізької області".

Розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації №351 від 18.07.2019 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 31.05.2019 N 293 «Про розподіл коштів з Державного бюджету України» було виділено кошти на реалізацію  проекту "Капітальний ремонт водопровідної системи с.Новоуспенівка Веселівського району Запорізької області".

   Тендер на проведення будівельно-монтажних робіт в т.ч. риття траншей, укладання труб, установку колодязів з вузлами технічнологічного обліку в критичних секторах водоспоживання в селах Новоуспенівка та Новоіванівка  було виграно підрядною фірмою ТОВ "ІНВЕСТ-МОНТАЖБУД".

Наприкінці жовтня 2019 року на території Новоуспенівської громади було розпочато роботи щодо реалізації  наступних проектів:

1) проекту "Капітальний ремонт водопровідної системи с.Новоуспенівка Веселівського району Запорізької області" проекту "Капітальний ремонт водопровідної системи с.Новоуспенівка Веселівського району Запорізької області" за підтримки державного фонду регіонального розвитку. Загальна довжина водогону 18 799 м.

Загальна кошторисна вартість проекту - 7 млн. 864 тис. 685 грн. Реалізація проекту відбувається за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету. Залишкова вартість проекту станом на 27.12.2019 становить 43 тис.282 грн. На реалізацію проекту освоєно кошти  державного фонду регіонального розвитку у сумі 7 млн.006 тис. 578 тис. грн. та кошти місцевого бюджету у сумі 731 тис.158 грн. Будівельні роботи  по проекту "Капітальний ремонт водопровідної системи с.Новоуспенівка Веселівського району Запорізької області" за підтримки державного фонду регіонального розвитку виконано на 99,6 %. З підрядною фірмою заключено договір на продовження робіт до 17 січня 2020 року.

2) проекту "Капітальний ремонт водопровідної системи с.Новоіванівка Веселівського району Запорізької області" за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад. Загальна довжина водогону 7 963 м.

 Загальна кошторисна вартість проекту - 3 млн. 240 тис. 278 грн., з них за рахунок субвенції   з державного бюджету місцевим бюджетам було використано 2 млн. 519 тис. грн., з бюджету сільської ради було використано 685 тис. 286 грн. Станом на 27.12.2019 року роботи щодо реалізації проекту "Капітальний ремонт водопровідної системи с.Новоіванівка Веселівського району Запорізької області"  завершено.  

Велика подяка виконробам підрядної фірми ТОВ "ІНВЕСТ-МОНТАЖБУД" Кізімову Юрію Павловичу, відповідальному за проведення робіт  в с. Новоуспенівка та Вацюку Василю Миколайовичу, відповідальному  за проведення робіт в с.Новоіванівка. Зроблено все було своєчасно та на совість. Звісно ж без певних незручностей та перешкод під час  проведення робіт не обійшлось. Не сприяла  проведення робіт й дощова погода. Та працівники ТОВ "ІНВЕСТ-МОНТАЖБУД", не дивлячись на примхи природи, виконували роботу якісно, за можливості, з урахуванням побажань мешканців по збереженню зелених насаджень. Працювали майже без вихідних та перепочинку.

Наступним кроком до здійснення довгоочікуванної мрії щодо безперебійного якісного водопостачання у  Новоуспенівці та Новоіванівці Новоуспенівської ОТГ у новому 2020 році буде   ввід в експлуатацію нової водопровідної системи.  

Новоуспенівську громаду засновано 4 серпня 2017 року, але за незначний період існування громади вдалося зробити не мало.  Якщо  сидіти склавши руки, лежати як камінь, то нічого й  не з'явиться. «Хочу жити краще - маю для цього щось робити» а не «чекати з моря погоди». Тож маємо сподівання на плідну співпрацю та порозуміння мешканців Новоуспенівської громади з сільським головою Сеником Іваном Богдановичем, який приклав не мало зусиль для втілення в життя та реалізації вище перелічених проектів з  капітального ремонту водопровідних систем у селах Новоуспенівка та Новоіванівка. В єдності - ми сила, разом - спільними зусиллями і маємо  покращувати та підвищувати соціально-економічний розвиток території нашої громади.        

        



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь