Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Пам'ять – нескінченна книга

Дата: 25.11.2019 11:22
Кількість переглядів: 404

     

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів. Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією.

На книжковій виставці представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом.

  На десятиліття можна  засекретити архіви. Можна приховати в глибинах спецсховищ викривальні документи. Можна змести сліди злочину. Можна враз і вдруге, і втретє переписувати історію на угоду влади чи ідеології. Та з пам’яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. Правду про страшні події. Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати.

   23 листопада у Матвіївській сільській бібліотеці була проведена історична година »Голодний рік , голодний вік.»

    Оголошена хвилина мовчання та була  запалена свічка. З нагоди вшанування  пам ,яті жертв, Голодомору-геноциду активістка Нікіфорова М.С. випекла «Хліб життя »- символ взаємодопомоги і спротиву українського народу в 1932-1933 роках.

    Була оформлена тематична полиця-спомин «Чорна сповідь мого народу».

 

    

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь