Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 06.03.2019 11:50
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

У січні керівники 466 запорізьких підприємств збільшили виплати своїм працівникам

За результатами спільної роботи органів виконавчої влади та фіскальної служби Запорізької області 466 роботодавців збільшили розмір оплати праці у січні.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, в регіоні постійно проводяться засідання обласної та територіальних комісій з питань підвищення рівня виплат заробітних плат. За перший місяць року було заслухано керівників 485 підприємств, які виплачували своїм працівникам зарплату на рівні менше законодавчо встановленого. 96 відсотків з них вже виконали свої зобов’язання та збільшили розмір оплати труда. До бюджету додатково надійшло 200 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Фахівці органів ДФС регіону постійно аналізують податкову звітність платників, бази даних та іншу інформацію, яка дозволяє оперативно виявляти факти мінімізації зарплат.

Так, у п'ятірці антирейтингу – запорізькі підприємства, які спеціалізуються на кредитуванні, виробництві робочого одягу, роздробній торгівлі в неспеціалізованих магазинах продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, косметичною продукцією та туалетними приналежностями, а також фармацевтичними товарами. Середній розмір заробітних плат у цих суб'єктів господарювання склав 3,4 тисячі гривень. Саме з такими та іншими роботодавцями, які не дотримуються законодавчих вимог, спільна робота обласної влади та фіскальної служби буде продовжуватись й надалі.

 

Запорізькі автовласники на 20 відсотків збільшили сплату транспортного податку

За січень поточного року до місцевих бюджетів Запорізького регіону було сплачено 923 тисячі гривень транспортного податку. Надходження, порівняно з показниками аналогічного періоду минулого року, зросли на 20 відсотків або на 151 тисячу гривень. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.

Найбільші суми сплатили власники елітних авто у м. Запоріжжя – 446 тисяч гривень. До місцевих бюджетів Пологівського, Більмацького та Розівського районів спрямвано 96 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського і Веселівського районів – 80 тисяч, а також Василівського та Михайлівського районів – 70 тисяч гривень.

Зокрема, 86 відсотків від загальних надходжень забезпечили юридичні особи – власники транспортних засобів, що підлягають оподаткуванню; 24 відсотки надійшло від фізичних осіб.

Нагадаємо, транспортний податок, ставка якого складає 25 тисяч гривень на рік, сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. У 2019 році – це 1 мільйон 564 тисячі 875 гривень (4173 грн. * 375).

 

На Запоріжжі понад дві з половиною тисячі власників авто з скористалися пільговим режимом оподаткування

За період дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів з іноземною реєстрацією працівники Запорізької митниці оформили 2542 автівки, із них 2082, які перебували в режимах транзиту чи тимчасового ввезення.

Власники автомобілів сплатили до бюджету майже 144 мільйони гривень митних платежів, окрім того, за авто з єврономерами надійшло 17,4 мільйона гривень добровільного внеску.

Скористатися пільгою мали можливість ті громадяни, на транспортні засоби яких до 24:00 22 лютого 2019 року митницею було прийнято електронну митну декларацію на бланку єдиного адміністративного документа з повним пакетом документів та сумою, достатньою для сплати митних платежів.

Нагадаємо, пільговий режим діяв з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року. Починаючи з 23 лютого 2019 року акцизний податок сплачується у повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь