Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 06.03.2019 11:40
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Декларування 2019

В 2018 році отримали спадщину.

Чи необхідно подавати декларацію про майновий стан і доходи?

З 1 січня 2019 року розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами у 2018 році.

Під час кампанії декларування податкові декларації про майновий стан і доходи подають громадяни, які зобов’язані декларувати свої доходи, а також особи, які мають право добровільно подати декларацію для застосування права на податкову знижку.

Платник податку зобов'язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи у випадках, передбачених Податковим кодексом.

При цьому, обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник отримував доходи, зокрема, у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

Тобто дохід у вигляді вартості успадкованого майна у межах, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, зазначається в річній податковій декларації, крім:

- спадкоємців, які отримали у спадщину об’єкти, що оподатковуються за нульовою ставкою податку;

- спадкоємців – резидентів, які сплатили податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини;

- спадкоємців – нерезидентів, які зобов’язані сплатити податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини.

Нагадуємо, що оподаткування об’єктів спадщини залежить від  ступеня споріднення спадкодавця і спадкоємця та резидентського статусу.

За нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються:

- об'єкти спадщини, що успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення;

- вартість власності у вигляді об’єктів рухомого та нерухомого майна, готівки або коштів,  що успадковуються особою, яка є інвалідом I групи або має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та вартість власності у вигляді об’єктів рухомого та нерухомого майна, що успадковуються дитиною-інвалідом;

- грошові заощадження, поміщені до 02.01.92р. в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також у державні цінні папери (облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, облігації Державної внутрішньої виграшної позики 1982 року, державні казначейські зобов'язання СРСР, сертифікати Ощадного банку СРСР) та грошові заощадження громадян України, поміщені в установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992 – 1994 років, погашення яких не відбулося, що успадковуються будь-яким спадкоємцем.

За ставкою 5% оподатковується вартість будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення.

Ставка 18% застосовується для будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем від спадкодавця-нерезидента, та будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента.

Отже, фізичні особи, які одержали спадщину, що оподатковується за нульовою ставкою податку та/або сплатили податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини не зобов’язані включати вартість такої спадщини до складу загального річного оподатковуваного доходу.

Такі фізичні особи можуть не подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але за умови відсутності інших підстав для подання декларації.

 

На Запоріжжі за пільговими ставками вже оформлено 1690 автівок

Станом на 15 лютого 2019 року у Запорізькій митниці ДФС у митному режимі "імпорт" громадяни оформили 1690 транспортних засобів, із них 1327 з європейською реєстрацією. До бюджету сплачено 97,7 мільйона гривень митних платежів та 11 мільйонів гривень добровільного внеску.

Найбільшу кількість автівок було оформлено 12 та 13 лютого – 112 та 94 транспортних засобів, відповідно. Щоденно митні процедури проходили, у середньому, власники 26 автомобілів з іноземною реєстрацією, а за два тижні лютого цей показник зріс до 62.

Нагадаємо, новий порядок митного оформлення діє з 25 листопада 2018 року. Оскільки пільговий термін оподаткування акцизним податком добігає кінця 22 лютого, митники радять громадянам не зволікати та вже найближчим часом звернутися до митних органів.

Нагадаємо, у Запорізькій області оформити легкові авто можна на двох митних постах:

- митний пост "Запоріжжя-центральний", адреса: м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 9А, тел.: (061) 286-09-62;

- митний пост "Бердянськ", адреса: м. Бердянськ, вул. Шевченка, 31, тел.: (06153) 3-85-96.

Крім того, у фіскальній службі діє єдина "гаряча лінія" щодо цінової інформації: +38 (044) 481-19-61.

 

Запоріжці сплатили майже 43 мільйони гривень військового збору

З початку року з доходів запорізьких платників податків до бюджету було сплачено 42,8 мільйона гривень військового збору. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько. Він зазначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 7,8 мільйона або на 22,4 відсотка.

Понад половина з перерахованої суми військового збору надійшло від платників м. Запоріжжя – 22,3 мільйона. Суб'єкти господарювання та мешканці м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів поповнили бюджет на 6,7 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 3,7 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – 2,9 мільйона. Представники бізнесу та громадяни, які зареєстровані у Вільнянському, Запорізькому та Новомиколаївському районах, забезпечили понад 1,8 мільйона, платники Оріхівського та Гуляйпільського районів спрямували 1,2 мільйона, майже стільки ж – ПологівськогоБільмацького та Розівського районів, Василівського та Михайлівського районів – 1,1 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 1 мільйон, Якимівського і Приазовського районів – близько мільйона.

Усього в Запорізькій області військовий збір сплачують 54739 платників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь