Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 11.02.2019 09:25
Кількість переглядів: 164

Фото без опису

Жителі Мелітопольського та Веселівського регіонів задекларували більше 172,2 мільйонів гривень доходів,отриманих протягом 2017 року

Начальник Мелітопольського управління ГУ ДФС уЗапорізькій області Валерій Літинський зазначив, що за підсумками кампанії декларуваннягромадянами доходів, отриманих протягом 2017року, 6823 громадяниназадекларували 172 мільйони 239 тисяч гривень.

Жителі Мелітопольського регіону подали 3860декларацій з загальною сумою доходів 143 мільйони 299 тисяч гривень, доходи2963 декларантів Веселівського району за 2017 рік склали 28 мільйонів 940 тисячгривень.

Із задекларованих доходів громадянами самостійнонараховано до сплати 18 мільйонів 35 тисяч гривень податку на доходи фізичнихосіб, з них 12 мільйонів 816 тисяч гривень надійшло до скарбниць м. Мелітополята Мелітопольського району, на 4 мільйони 565 тисяч гривень поповнилась казнаВеселівського району. Також бюджет отримав 2 мільйони 43 тисячі гривеньвійськового збору, у т.ч. від декларантів Мелітопольщини – 1 мільйон 654 тисячігривень та 389 тисяч гривень  від жителівВеселівського району.

Найактивнішими декларантами стали виробникисільськогосподарської продукції, які вирощують її на власних ділянках таотримують доходи від продажу. Громадяни-одноосібники подали 5990декларацій, щосклало 87,8 відсотків від загальної кількості. Вони поповнили місцеві скарбниціна 8 мільйонів 948 тисяч гривень.

248 громадян задекларували спадщину та сплатили знеї 2 мільйони 91 тисячу гривень податків.

Про доходи від здавання майна в оренду відзвітували154 декларанта. Від цієї категорії платників до місцевих бюджетів надійшло 2мільйони 171 тисяча гривень.

Крім того, за підсумками деклараційної кампанії вМелітополі встановлено 11 "мільйонерів". Статки цих громадянперевищили понад мільйон гривень на рік. До сплати вони задекларували майже 2мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб та  375 тисяч гривень військового збору.

Правом на податкову знижку скористалась 581 особа,які вже отримали 770,2 тисячі гривень раніше сплаченого податку на доходифізичних осіб.

Валерій Літинський нагадав, що громадяни, якіотримали доходи у 2018 році,  повинні встрок до 1 травня 2019 року подати до органу ДФС замісцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.Реалізувати право на податкову знижку можна до 31 грудня 2019 року.

 

 

"Врожай 2018" дозволив залучити до місцевих бюджетів Запорізької області 7,5 мільйона гривень плати заземлю та єдиного податку 

За результатами заходів з детінізації агросекторадодаткові надходження плати за землю та єдиного податку до місцевих бюджетівсклали понад 7,5 мільйона гривень.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, спільна робота обласної влади таконтролюючих органів у рамках заходів "Врожай 2018" спрямовується налегалізацію земельних ділянок та трудових відносин у сільському господарстві.Він зауважив, що основний акцент ставиться не на заходах контролю, а на форматідіалогу та добровільній реєстрації працівників та угідь. Так, минулого рокузавдяки роз'яснювальній роботі з сільгоспвиробниками було укладено 203 договориоренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею3301,5 га зі 155 юридичними та 48 фізичними особами. При цьому річна сумадодаткових надходжень орендної плати за земельні ділянки державної власності домісцевих бюджетів перевищила 2,6 мільйона, єдиного податку IV групи – 219 тисяч гривень.

У ході перегляду діючих договорів оренди булоукладено 19 додаткових угод на землі площею 628,3 га, за якими бюджети громадотримають більш ніж 736 тисяч гривень на рік.

Крім того, агровиробники уклали з громадянами тазареєстрували 2418 договорів оренди паїв загальною площею 11738 га, зарезультатами поданої уточнюючої податкової звітності річна сума додатковихнадходжень єдиного податку IV групи склала майже 2,8 мільйона.

 Під часмоніторингу використання сільськогосподарських земель фахівці фіскальної службиу складі робочих груп виявили 239 земельних ділянок загальною площею 2325,3 га,які використовувалися не за цільовим призначенням (сінокоси, пасовища, розореніпід ріллю). Їхні власники вже подали уточнюючу податкову звітність, до місцевихбюджетів додатково надійде 1,1 мільйона гривень.

Також у результаті заходів "Врожай 2018"роботодавці добровільно оформили 2790 найманих працівників та легалізували 12,3мільйона гривень доходів. До бюджетів та соцфондів додатково нараховано 5,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, єдиного соцвнеску тавійськового збору.

 

У січні митні платежі від Запорізького регіону перевищили 760 мільйонів

Запорізькі підприємства у січні 2019 рокуперерахували до державного бюджету 761 мільйон гривень митних платежів. Як підкреслив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, середньоденні надходження впродовж першого місяця року склали понад 38 мільйонів гривень.

Керівник митниці зазначив, що основну частинумитних надходжень традиційно сформували промислові підприємства, які ввозятьпродукцію на митну територію України для виробничих процесів. У січні часткаплатежів від цих суб'єктів господарювання становила 86,3 відсотка. Представникиневиробничих галузей забезпечили 13,7 відсотка.

За результатами митного оформлення найбільші сумиподатків та мита перераховані за наступні товари: паливно-енергетична продукція (35 відсотків від загальних надходжень), машини, устаткування та транспорт (30 відсотків), метали та вироби з них (13 відсотків), мінеральні продукти (9відсотків), продовольчі та сільськогосподарські товари (6 відсотків), продукціяхімічної промисловості (5 відсотків).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь