Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 11.02.2019 09:05
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

У Запоріжжі працівники податковоїміліції виявили нелегальну АЗС з продажу дизелю

У Запоріжжі співробітники податкової міліціїфіскальної служби області у рамках проведення операції "Акциз-2019"встановили одного з місцевих мешканців, який організував продаж дизельногопального без отримання дозвільних документів на даний вид господарськоїдіяльності.

Незаконна діяльність проводилась в обласномуцентрі одразу за двома адресами.

За результатами проведених заходів із незаконногообігу вилучено 48 тисяч літрів дизельного пального, металеві ємності для йогозберігання та паливно-роздавальну колонку загальною орієнтовною вартістю більше2 мільйоні гривень.

Стосовно правопорушника складено адміністративнийпротокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП.

 

Запоріжці спрямували до бюджетупонад півмільярда гривень військового збору

У 2018 році з доходів запорізьких платниківподатків сплачено понад 540 мільйонів гривень військового збору (без показниківвеликих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні ОфісуВПП ДФС). Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькійобласті Валерій Манько, порівняно з 2017 роком запоріжці збільшили відрахуванняна 25,6 відсотка, додатково забезпечивши 110 мільйонів.

Понад половину річних надходжень перерахувалиплатники м. Запоріжжя – майже 277 мільйонів. Від суб’єктів господарювання тамешканців м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районівнадійшло 61,5 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівськогорайонів – 50,6 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів –41 мільйон, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів – 28,4мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 22 мільйони.

Нагадаємо, ставка військового збору становить 1,5%доходів, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. Йогоплатниками є фізичні особи-резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

 

Запорізькі митники попередилинезаконне перевезення холодної зброї

Відлітаючи до Єгипту, громадянин України намагавсяпровезти з собою ніж.

У Запорізькому міжнародному аеропорту під часмитного оформлення пасажирів авіарейсу "Запоріжжя-Шарм-ель-Шейх",один із них для продовження контролю обрав "зелений коридор", тамсамим засвідчивши відсутність заборонених або обмежених до перевезенняпредметів.

Але у ході перевірки багажу за допомогоюінтроскопу співробітники митниці виявили у його сумці ніж з ознаками холодноїзброї. Він знаходився у чохлі поверх особистих речей. Довжина клинка складає11,8 см., товщина обуха – 2,8 мм, довжина гарди – 1 см.

За фактом переміщення ножа через митний кордонУкраїни без дозвільних документів, передбачених наказом Міністерства внутрішніхсправ України від 21.08.1998 р. № 622, складено протокол про порушення митнихправил за ст. 471 Митного кодексу України.

Предмет правопорушення тимчасово вилучено.

 

Зміниз 01.01.2019 року

Розширеновиди доходів, що не оподатковуються військовим збором

Законом  України "Про внесеннязмін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів Українищодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків ізборів" від 23.11.2018№2628-VIII внесені зміни, зокрема, щодооподаткування  військовим збором.

Так, з 01.01.2019року  від оподаткування військовим зборомзвільняються доходи, отримані за здані (продані) вторинну сировину,побутові відходи, брухт чорних металів (код 7204 згідно з УКТ ЗЕД), брухткольорових металів, включаючи використані (виснажені) акумулятори електричнісвинцево-кислотні (код 8548 10 21 00 згідно з УКТ ЗЕД), залишки та брухтелектричних акумуляторів із вмістом свинцю (код 8548 10 91 00 згідно з УКТЗЕД), та брухт дорогоцінних металів, проданий Національному банку України.

До змін, внесених Законом №2628 (до01.01.2019), зазначені доходи оподатковувались військовим збором.

Зазначена норма передбачена п.п. 1.7 п. 161 підрозд. 10 розд. ХХ Податкового кодексу (зі змінами, внесеними  Законом України від23.11.2018 № 2628-VIII).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь