Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 11.02.2019 09:00
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

В Запорізькій області викрито 120 злочинів у сфері економіки

У минулому році співробітники податкової міліціїЗапорізької області виявили 120 злочинів в економічній сфері, майже половина зяких належить до категорії тяжких. За фактами ухилення від сплати податків ізборів в особливо великих розмірах розпочато 43 кримінальні провадження.

За результатами розслідування до суду передано 30матеріалів, 25 з яких – із обвинувальним актом, 5 – для звільнення відвідповідальності, у тому числі за трьома фактами повного відшкодування завданихдержаві збитків. За закінченими провадженнями державі повернено 14,2 мільйонагривень.

Також у 2018 році оперативники ДФС регіонуліквідували діяльність двох "конвертаційних центрів" міжрегіональногохарактеру із загальним обсягом проконвертованих коштів близько 310 мільйонів таоціненими сумами збитків у 51 мільйон. Після відпрацювання контрагентів ділківта фіктивних суб'єктів господарювання до бюджету стягнуто 27,2 мільйона.

У митній сфері викрито п'ять злочинів. Загальнасума вилучених предметів правопорушень, сплати штрафів, додаткових митнихплатежів склала 77,3 мільйона.

У рамках операції "Акциз-2018"працівники податкової міліції припинили діяльність семи "підпільнихцехів" з виробництва алкогольного фальсифікату, тютюнових виробів,неякісних паливно-мастильних матеріалів та лікарських засобів.

Із незаконного обігу вилучено підакцизних товарівна загальну вартість 46 мільйонів, відповідно до судових рішень конфіскованопродукції на суму 4,9 мільйона.

 

На Запоріжжі викрито митних порушеньна суму майже 143 мільйони

У 2018 році співробітникиЗапорізької митниці ДФС виявили 462 факти порушення митного законодавствагромадянами та підприємствами зовнішньоекономічної діяльності.

Стосовно порушників заведені справи на загальну суму142,9 мільйона гривень, що майже на 111 мільйонів більше, ніж за 2017 рік.

Фахівці митниці розглянули 312 матеріалів, зарезультатами яких накладені 15,6 мільйона гривень штрафних санкцій.

Із загальної кількості переданих до судуматеріалів винесені рішення у 116 справах про порушення митних правил, що на 40більше, ніж у попередньому році. У винесених постановах, зокрема, йдеться проконфіскацію предметів правопорушень вартістю 8,8 мільйона та накладення штрафівна суму 8,5 мільйона, що, відповідно, на 1,3 та 2,5 мільйона більше даних 2017року.

 

За неоформлені авто на єврономерахпередбачені штрафні санкції

22 лютого звершується термін пільгового оформленняавто на єврономерах, отже фахівці Запорізької митниці ДФС нагадують провідповідальність за порушення митних правил.

Нагадаємо, Законом України від 08.11.2018№2612-VIII "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких іншихзаконодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митнутериторію України" було внесено зміни до Митного кодексу України тадоповнено ст. 470 та 481 новими видами порушень митних правил та збільшеновідповідальність.

Так, штраф у розмірі 170 тисяч гривень абоконфіскація транспортного засобу передбачені за перевищення встановленого ст.95 МК України строку доставки автівок для особистого користування татранспортних засобів комерційного призначення більше ніж на тридцять діб, атакож у разі втрати цих транспортних засобів, у тому числі їхрозкомплектування.

Така ж санкція передбачена і за перевищення строкутимчасового ввезення авто для особистого користування та комерційноготранспорту на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само їхвтрата або розкомплектування.

Ці зміни наберуть чинності з 24 травня 2019 року.

На сьогодні та до 24 травня відповідальність затакі правопорушення складає:

- за перевищення строку доставки товарів,транспортних засобів комерційного призначення, митних або інших документів наці товари більше ніж на десять діб, а так само втрата цих товарів, транспортнихзасобів, документів чи видача їх без дозволу митного органу – 8,5 тисячі;

- за перевищення строку тимчасового ввезення абовивезення товарів за межі митної території України більше ніж на десять діб –17 тисяч.

Якщо митне оформлення легкового авто здійснено до24 травня, були перераховані митні платежі та добровільний внесок додержбюджету для вільного обігу на митній території України у розмірі 8,5 тисячігривень, але недотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасовоговвезення або транзиту, особа звільняється від адміністративноївідповідальності.

Також внесені зміни до статті 469 Митного кодексуУкраїни та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, починаючи з 24 травня 2019 року за передачутранспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного чи поміщеногоу митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, якайого не ввозила, передбачено накладення штрафу в розмірі 34 тисячі гривень.Виняток становлять випадки, коли в транспортному засобі знаходиться особа, якабезпосередньо його ввозила та використовує для підприємницької діяльності абоотримання доходів в Україні.

Також з 24 травня посадові особи Національноїполіції України зможуть складати протоколи про адміністративні правопорушенняза керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження,встановлені МК України, а саме:

- порушено строки його тимчасового ввезення та/абопереміщення в митному режимі транзиту;

- транспортний засіб використовується для цілейпідприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні;

- транспортний засіб передано у володіння,користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територіюУкраїни або не поміщувала в митний режим транзиту.

За вказані правопорушення передбачені штрафнісанкції в розмірі 8,5 тисячі гривень, а за повторне протягом року – 17 тисяч зпозбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та звилученням авто.

 

Оформити авто з іноземноюреєстрацією можна у Запоріжжі та Бердянську

У зоні діяльності Запорізької митниці ДФС митнеоформлення автомобілів, ввезених громадянами з 1 січня 2015 року до 25листопада 2018 року для їх вільного обігу на території України здійснюєтьсявідповідно до Тимчасового порядку виконання митних формальностей у визначенихпідрозділах.

У Запорізькій області оформити авто з іноземноюреєстрацією можна у таких митних постах:

- митний пост "Запоріжжя-центральний",адреса: м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 9А, тел.: (061) 286-09-62;

- митний пост "Бердянськ", адреса: м.Бердянськ, вул. Шевченка, 31, тел.: (06153) 3-85-96.

 

Згідно з Тимчасовим порядком оформлення будездійснюватися з такими особливостями:

- застосування виключно електронної митноїдекларації для декларування транспортних засобів;

- визначено документи, які необхідно подаватимитницям, зокрема, рахунок або інший документ, що підтверджує вартістьтранспортного засобу, реєстраційний документ на ТЗ, виданий реєстраційниморганом країни реєстрації, та документ, що підтверджує право власності на транспортнийзасіб або право розпоряджатися та декларувати автомобіль для вільного обігу намитній території України;

- з метою зменшення часу фізичного перебуванняавтомобілів у зонах митного контролю митниць та зменшення фінансових витратгромадян на оплату послуг стоянки встановлено, що доставленняавтівки в зонумитного контролю здійснюється декларантом після подання електронної митноїдекларації та отримання від митниці повідомлення із зазначенням дати та часупред’явлення ТЗ;

- скасовано необхідність оформлення митницямиПосвідчення про реєстрацію транспортного засобу;

- регламентації дій митниці та декларанта у разіперевірки заявленої фактурної вартості оцінюваного транспортного засобу.

Для підтвердження заявленої фактурної вартостіможуть подаватися, зокрема, такі документи: договір купівлі-продажу абодокумент, який його замінює, рахунок-фактура (інвойс), банківські платіжнідокументи, що стосуються оцінюваного ТЗ, каталоги, специфікації, прейскуранти(прайс-листи) продавця транспортного засобу.

Алгоритм дій митниці для перевірки достовірностізаявленої фактурної вартості транспортного засобу наступний:

- використовується індикатор ризику, значенняякого для кожного транспортного засобу встановлюється окремо. Цей показник маєбути на рівні нижньої межі діапазону вартості ТЗ, що є ідентичними та/абоподібними (аналогічними) оцінюваному транспортному засобу в країні експорту. Вцьому випадку використовується інформація спеціалізованих видань та/абоінформаційних ресурсів, що мають дані про ціни, сформовані у відповідномурегіоні світового ринку, з урахуванням марки, моделі, року випуску, об’ємуциліндрів двигуна, типу пального та фактичного пробігу оцінюваного ТЗ;

- при заявленні фактурної вартості менше відвстановленого індикатора, проводиться перевірка достовірності ціни;

- при проведенні перевірки достовірності заявленоїфактурної вартості, митниця в якості джерел додатково використовуєспеціалізовані програмно-інформаційні комплекси Єдиної автоматизованоїінформаційної системи ДФС та цінову інформацію, отриману в рамкахдомовленостей, укладених між ДФС та об’єднаннями імпортерів та виробників;

- у разі непідтвердження, особа, яка декларуєтранспортний засіб, повинна довести достовірність заявленої фактурної вартості;

- при неможливості аргументовано довестидостовірність заявленої фактурної вартості митна служба відмовляє у митномуоформленні такого транспортного засобу та приймає рішення про коригуваннязаявленої вартості.

Фахівці митниці нагадують, що лише протягом 180днів, а саме – до 24.05.2018 року, громадянин-резидент України може здійснитимитне оформлення транспортного засобу для вільного обігу, якщо автомобіль буловвезено іншою особою, за умови подання документів, що підтверджують правовласності цієї особи на транспортний засіб або право ним розпоряджатися тадекларувати (довіреність), інших необхідних документів, сплати митних платежівта добровільної сплати коштів у сумі, що дорівнює розміру п’ятисотнеоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні це 8500грн).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь