Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 21.01.2019 14:01
Кількість переглядів: 176

Запорізькі митники попередили спробу двох громадяннезаконно скористатися пільгами при розмитненні автівок на єврономерах

Нещодавно двоє громадян України звернулися до Запорізької митниці ДФС іздокументами про розмитнення двох авто на єврономерах. В обох випадках вонизазначили про пільгове нарахування акцизного податку відповідно до ЗаконуУкраїни від 08.11.2018 № 2611-VIII, тобто, за коефіцієнтом 0,5.

Але під час проведення митного контролю Автоматизованою системою аналізу тауправлінням ризиками ДФС було встановлено, що зазначені громадяни вжездійснювали митне оформлення транспортних засобів в інших митницях ДФС, де вжезастосовували пільгову ставку податку.

Оскільки законодавством передбачено, що коефіцієнт 0,5 до акцизного податкузастосовується для вживаних автівок та ввезених на митну територію Українифізичною особою для власного використання в кількості один легковийтранспортний засіб, використання пільгових ставок для митного оформлення іншихавтомобілів є протизаконним.

За неправомірне зменшення розміру митних платежів, приховування фактівпопереднього митного оформлення в іншій митниці ДФС у відношенні громадянзаведені справи про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України.Сума недоборів митних платежів за першим фактом склала майже 40,6 тисячігривень, за другим – 25,6 тисячі.

Санкція даної статті передбачає накладення адмінстягнення у вигляді штрафув розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Запорізькі митники поповнили фонди музею та бібліотекираритетними експонатами

Вилучені за спробу незаконного переміщення через державний кордонстаровинні культурні цінності працівники митниці передали до обласногокраєзнавчого музею та обласної універсальної наукової бібліотеки. Відтепер цірідкісні експонати будуть доступні для мешканців та гостей м. Запоріжжя.

Так, днями співробітники Запорізької митниці ДФС вручили комунальномузакладу "Запорізький обласний краєзнавчий музей" ЗОР раритетнийпатефон у дерев'яному корпусі, виробництва "Московский патефонный заводМоскворецкого района, Министерство местной промышленности РСФСР", якийбуло вилучено за фактом нелегального вивезення з України.

Крім того, митники передали комунальному закладу "Запорізька обласнауніверсальна наукова бібліотека" ЗОР на постійне зберігання Біблію 1900року. Унікальне видання на 1219 сторінках, надруковане у синодальнійтипографії, також намагалися незаконно перемістити через митний кордон.

Зазначимо, відповідно до Наказу Мінкультури від 08.11.2018 року №960вилучені або конфісковані культурні цінності підлягають передачі для постійногозберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів.

Пільговий період митного оформлення автомобілів наєврономерах добігає кінця 22 лютого

Станом на 15 січня 2019 року у Запорізькій митниці ДФС у митному режимі"імпорт" громадяни оформили 415 транспортних засобів з європейськоюреєстрацією. Бюджет держави поповнився більш ніж на 24 мільйони гривень.

За автівки, що були ввезені на митну територію України та поміщені в митнірежими "транзит" або "тимчасове ввезення" сплачено близько3,3 мільйона гривень добровільного внеску.

Як відомо, упродовж 90 календарних днів з дня набуття чинності ЗаконуУкраїни "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких іншихзаконодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митнутериторію України" щодо оподаткування акцизним податком легковихтранспортних засобів, крім електромобілів, до акцизного податку будезастосовано коефіцієнт 0,5. Він застосовується у разі ввезення одного легковогоавтомобіля однією фізичною особою для власного використання. Пільговий періодтриває 90 календарних днів з дня набуття чинності відповідним законом, а саме –до 22 лютого 2019 року.

Також з 21 грудня 2018 року почав діяти Тимчасовий порядок виконання митнихформальностей під час митного оформлення транспортних засобів для їх вільногообігу на території України.

 

За забруднення довкілля запорізькі підприємства сплатили292 мільйони

Запорізькі підприємства-забруднювачі сплатили торік 292 мільйони гривеньекологічного податку (без показників великих підприємств, зареєстрованих уЗапорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Порівняно з 2017 роком надходженнязросли на 7,6 мільйона або 2,7 відсотка.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькійобласті Валерій Манько, із загальної суми до державного бюджету надійшов 131мільйон гривень, місцеві скарбниці отримали майже 161 мільйон.

Найбільші відрахування забезпечили підприємства м. Енергодар – 242мільйони, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – понад 20мільйонів, м. Запоріжжя – 17,2 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського таВеселівського районів – 3,4 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського таПриморського районів – 3,3 мільйона.

Усього минулого року в Запорізькому регіоні було зареєстровано 2613суб'єктів господарювання-платників екологічного податку, які під час своєїдіяльності здійснювали викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря, уводні об'єкти або розміщували, утворювали чи зберігали радіоактивні відходи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь