Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 10.01.2019 13:50
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

 

 

Використовуйте нові форми реєстраційних документів при  отриманні послуг електронного цифровогопідпису 

З 07 листопада 2018 року,  у зв’язку з набранням чинності Закону Українивід 05.10.2017 № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги», затверджено новіформи реєстраційних документів:

Договір про надання електронних довірчих послуг;

Реєстраційна картка для фізичної особи;

Реєстраційна картка для юридичної особи;

Додаток до Реєстраційної картки;

Заява про зміну статусу посиленого сертифікатавідкритого ключа;

Додаток до заяви про зміну статусу посиленого сертифікатавідкритого ключа.

Отже, для отримання послуг електронного цифровогопідпису  з 07 листопада 2018 рокунеобхідно  використовувати  реєстраційні документи нового зразка.

Переглянутита завантажити актуальні форми реєстраційних документів можна у розділі «Отриманняпослуг електронного цифрового підпису». https://acskidd.gov.ua/r_kor

Нагадуємо, що з 07.11.2018 року фізичні особи тасуб’єкти господарювання приватного права можуть отримати електронні довірчі послугивід АЦСК ІДД ДФС виключно за їх особистої присутності.

Яка неоподатковувана сума добових для відряджень по Україні в 2019 році?

До оподатковуваного податком на доходи фізичних осіб доходу платникаподатку - фізичної особи, яка перебуває у трудових відносинах із своїмроботодавцем або є членом керівних органів підприємств, установ, організацій,не включаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, нахарчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добовівитрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням (добові):

- у межах території України, але не більш як 0,1 розміру мінімальноїзаробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року,в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження,

- для відряджень за кордон - не вище 80 євро за коженкалендарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні доєвро, установленим НБУ, в розрахунку за кожен такий день (п.п. 170.9.1  ст. 170 Податкового  кодексу України).

Статтею 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» від23.11.2018 № 2629-VIII визначено, що мінімальна заробітна плата з 01 січня 2019року  становить  4173 гривні.

Отже, в 2019 році неоподатковувана податком на доходифізичних осіб сума добових для відряджень у межах території Українискладає  417,3 грн.

Нагадуємо, що суми витрат на відрядження державнихслужбовців та інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами таустановами, які повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів,встановлено у додатку 1 до постанови КМУ від 02.02.2011 року № 98 від  у такому розмірі:

-  60грн. -  у разі відрядженьпо Україні

- в конкретних сумах (виражених у доларах США)залежно від країни відрядження - для закордонних відряджень.

При цьому сума збільшення розміру добових витрат на відрядження понадвстановлені норми включається до загального місячного (річного)оподатковуваного доходу платника податку та, відповідно, відображається вподатковому розрахунку за ф. 1ДФ як додаткове благо.

Перевіряйте надійність ділових партнерів

На офіційному веб-порталі ДФС працює електронний сервіс «Дізнайся більшепро свого бізнес-партнера».

http://sfs.gov.ua/businesspartner

Для того, щоб перевірити надійність ділового партнера достатньо знати йогокод ЄДРПОУ або точну його назву.

Для перевірки інформації щодо наявності податкового боргу у платникаподатків необхідно ввести його код ЄДРПОУ або точну назву. Система здійснитьпошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання, і повідомитьпро результати пошуку.

Оновлення інформації на веб-порталі щодо стану розрахунків платникаподатків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крімвихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників вцентральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

Крім того, щомісячно на офіційному веб-порталі ДФС оприлюднюєтьсяінформація про платників податків, які мають податковий борг, з якою можнаознайомитись за посиланням: Головна/Публічна інформація/Відкритідані/Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг/.

http://sfs.gov.ua/priymalnya-gromadyan/dostup-do-publichnoi-inform/vidkriti-dani/informatsiya-pro-subektiv-gospodaryuva/. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь