Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 14.12.2018 16:10
Кількість переглядів: 195

                                                        Фото без опису

Надходження до місцевих бюджетівЗапорізької області зросли майже на мільярд

 Запорізькі платники податків за 11 місяців 2018 року сплатили до місцевихбюджетів 7 мільярдів 488 мільйонів гривень (без показників великих платниківподатків, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Коментуючи надходження, в. о. начальника Головного управління ДФС уЗапорізькій області Валерій Манько зазначив, що доходи місцевих скарбницьпорівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 985 мільйонів або на15 відсотків, а до показників за весь 2017 рік – на 325 мільйонів.

Понад 60 відсотків від загальної суми становить сплата податку на доходифізичних осіб. За січень-листопад до бюджетів громад надійшло 4,5 мільярдагривень, що на 780 мільйонів або на 21 відсоток більше, ніж торік.

Підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, поповнилибюджети на 1 мільярд 151 мільйон гривень та у порівнянні з минулим рокомзбільшили відрахування єдиного податку на 186 мільйонів або на 19 відсотків.

Землекористувачі спрямували до скарбниць більш ніж один мільярд гривеньплати за землю, що на 21 мільйон перевищує рівень січня-листопада 2017 року.

За користування природними ресурсами підприємства регіону перерахували 188мільйонів гривень рентної плати, зростання до відповідного періоду попередньогороку – на 17,6 мільйона або на 10 відсотків.

Крім того, значні надходження забезпечила сплата екологічного податку –майже 160 мільйонів (+ 4,1 мільйона), а також податку на прибуток комунальнимипідприємствами – 114,6 мільйона (+34,6 мільйона).

Запорізькі підприємства сплатили понад 7,7 мільярдагривень митних платежів

 У Запорізькій області від митного оформлення експортно-імпортних операційдо бюджету спрямовано 7 мільярдів 713 мільйонів гривень. Рівень надходжень доаналогічного періоду минулого року перевищено на 48 відсотків, додатковонадійшло майже 2,5 мільярда.

Лише у листопаді суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності сплатили 869мільйонів, що на 137 мільйонів або на 19 відсотків більше, ніж у листопаді 2017року.

Серед основних джерел наповнення бюджету – митні платежі промисловихпідприємств регіону, які забезпечили близько 73 відсотків за розмитненняпродукції і сировини.

Понад 35 відсотків від загальної суми надходжень припадає на платежі відмитного оформлення поставок машин, устаткування та транспорту, 30 відсотків –паливно-енергетичних товарів, 12 відсотків – металів та виробів із них, по 7відсотків – продовольчих, сільськогосподарських товарів та мінеральнихпродуктів, 6 відсотків – продукції хімічної промисловості.

На Запоріжжі за новими правилами вже розмитнено триавтівки на єврономерах

Перші ластівки розмитнення легкового транспорту за новими правилами – цетри автівки марок Volkswagen та Renault. Їхні власники пригнали авто з Литви тапісля здійснення митних формальностей на митному посту "Запоріжжя –центральний" Запорізької митниці ДФС сплатили державі майже 190 тисячгривень митних платежів (мито, акцизний податок, ПДВ).

Зокрема, за перший транспортний засіб VolkswagenPassat 2001 року випуску тавартістю 1700 євро сума митних платежів склала 58225 гривень. За другеаналогічне авто 2006 року випуску сплачено 69406,94 гривні. За розмитненнятретьої автівкиRenaultMeganeScenic 2007 року виготовлення та вартістю 1900 євронарахування склали 61915,48 гривні.

Нагадаємо, новий порядок митного оформлення автомобілів з іноземноюреєстрацією, передбачено Законами України від 8 листопада 2018 року №2611-VIIIта №2612-VIII, що набули чинності з 25 листопада 2018 року.

Для випуску вживаного автомобіля на єврономерах у вільний обіг на територіїУкраїни громадянин повинен надати митному органу разом з електронною митноюдекларацією такі документи:

- реєстраційні (технічні) документи на транспортний засіб (як правило, цетехнічний паспорт);

- документи, що підтверджують право власності особи на транспортний засіб(як правило, це договір купівлі-продажу) або право ним розпоряджатися тадекларувати (як правило, це доручення);

- рахунок-фактуру (інвойс) або інший документ, який визначає вартість товару(можливо, це буде один і той же документ, що підтверджує право власності);

-підтвердження про зняття транспортного засобу з обліку в іншій країні.

Спеціалісти фіскальної служби та Держпраці провели 39 спільних перевірок запорізьких роботодавців

За два місяці кампанії з детінізації зайнятості населення, розпочатоїКабінетом Міністрів України, на Запоріжжі проведено 39 заходів контролюпрацедавців у сферах будівництва та роздрібної торгівлі продуктами харчування.Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій областіВалерій Манько.

Під час перевірок фахівці фіскальної служби області та ГУ Держпрацівстановили порушення законодавства про працю на 16 об'єктах. Зокрема, виявлено23 громадянина, які працювали без належного оформлення трудових відносин. Ще 44робітники трудилися на підприємствах за угодами цивільно-правового характеру,при цьому мали повний робочий день та щомісячно отримували заробітну плату.

Стосовно фактів порушень складені матеріали за ст. 265 Кодексу Законів пропрацю України, а роботодавці одразу подали 21 повідомлення про прийняття нароботу.

Також нещодавно спеціалісти Головного управління ДФС у Запорізькій областіна одному з підприємств галузі торгівлі виявили 53 робітника, зокрема,охоронців, фасувальників, менеджерів зі збуту, слюсарів-ремонтників,вантажників, а також комірника, електромонтера та інших. Вони упродовж 2018року виконували трудові функції не на підставі трудових договорів, а відповіднодо угод ЦПХ, які передбачають одноразове виконання робіт. Матеріали перевіркинаправлено до ГУ Держпраці у Запорізькій області для вжиття відповіднихзаходів.

З метою легалізації праці фіскальна служба не тільки проводить перевірки, ароз'яснювальну і профілактичну роботу. Так, після проведених зустрічей з представникамибізнесу 245 суб'єктів господарювання розширили штат та оформили трудовівідносини з 545 особами. Додаткові надходження до бюджетів склали майже мільйонгривень податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

На Запоріжжі надходження податку на додану вартістьсклали майже три мільярди

З початку року запорізькі платники податку на додану вартість спрямували додержавного бюджету 2 мільярди 906 мільйонів гривень. Порівняно зсічнем-листопадом минулого року сплата ПДВ збільшилась на 597,4 мільйона або на26 відсотків.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькійобласті Валерій Манько, платники м. Запоріжжя поповнили держбюджет на 1 мільярд 635,6 мільйона, що на 453 мільйони більше, ніж торік. Понад чверть мільярдаперерахували суб'єкти господарювання м. Мелітополь, Мелітопольського іВеселівського районів, у Вільнянському, Запорізькому та Новомиколаївськомурайонах сплачено майже 214 мільйонів, у м. Бердянськ, Бердянському таПриморському районах – понад 205 мільйонів, Оріхівського та Гуляйпільськогорайонів – 120 мільйонів тощо.

Основний приріст надходжень у регіоні забезпечено завдяки зростанню на 24,5відсотка обсягів оподатковуваних операцій до відповідного періоду 2017 року.

 Усього в Запорізькій області наобліку перебуває 8850 платників ПДВ-юридичних та понад 900 суб'єктівгосподарювання-фізичних осіб.

У Запоріжжі виявлено мережу АЗС з продажу неякісногопального

 Оперативники податкової міліції Головного управління ДФС у Запорізькійобласті під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вилучили знезаконного обігу велику партію низькоякісного пального невідомого походження.

В рамках проведення операцій "Акциз", "Рубіж","Мережа" та розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204КК України встановлено компанію, яка здійснювала збут пального, що невідповідає технічним вимогам ДСТУ. Бензин, газ та дизпаливо реалізовувалисячерез підконтрольну мережу АЗС на території регіону та через оголошення вмережі Інтернет.

При цьому документально надходження пального відображалось відСГД-імпортерів та СГД з ознаками фіктивності, а виготовлялось із порушеннямвстановленого порядку шляхом змішування низькоякісних нафтопродуктів таречовин, які наближають хімічний склад суміші до автомобільних бензинів маркиА-92, А-95 та ДП.

За результатами обшуків, проведених в офісних та інших приміщеннях, яківикористовувалися фігурантами, із незаконного обігу вилучено та передано навідповідальне зберігання 165,5 тисячі літрів пально-мастильних матеріалів(бензин різних марок, дизельне пальне, скраплений газ) на загальну суму майже5,7 мільйона гривень, ємності для їх зберігання, а також чорнові записи,документи щодо придбання ПММ та домішок тощо.

Наразі слідство продовжується.

Громадянин вирішив пронести через "зеленийкоридор" митниці майже мільйон рублів

 Черговий факт незаконного ввезення валюти виявили запорізькі митники цимивихідними у міжнародному аеропорту м. Запоріжжя.

Під час оформлення пасажирів, які прилетіли рейсом з Мінську, один з нихобрав спрощений порядок проходження митного контролю. Тим самим громадянинзасвідчив про відсутність обмежених або заборонених до переміщення речей,предметів, цінностей.

Натомість після закінчення "зеленого коридору" в його ручнійнаплічній сумці було виявлено 997 500 російських рублів. Відповідно допостанови Правління НБУ від 27.05.2008 №148 така сума іноземної валюти підлягаєобов'язковому письмовому декларуванню. Таким чином, громадянин України порушивпорядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митногоконтролю.

Дозволений ліміт для усного декларування повернуто громадянину, сумуперевищення, а саме – 240 тисяч російських рублів, тимчасово вилучено. Стосовнонього складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексуУкраїни.

Співробітники митниці наголошують – фізичні особи можуть переміщувати черездержавний кордон валютні цінності за чіткого дотримання вимог законодавства.Зокрема, громадяни мають право ввозити в Україну та вивозити за її межі готівкув сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, виключно за умови її письмовогодекларування митному органу в повному обсязі.

Запоріжці сплатили за землю понад мільярд гривень

 До місцевих бюджетів Запорізької області надійшов один мільярд 11мільйонів  гривень плати за землю. Рівеньнадходжень 11 місяців поточного року перевищив минулорічний на 21,2 мільйона.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькійобласті Валерій Манько, у листопаді землекористувачі поповнили бюджети громадмайже на 82 мільйони, що на три відсотки перевищує показники аналогічного періоду 2017 року.

Найбільші відрахування з початку року забезпечили суб'єктигосподарювання-юридичні особи – 796,5 мільйона, внесок фізичних осіб склавблизько 215 мільйонів.

Майже 416 мільйонів надійшло до місцевого бюджету м. Запоріжжя, скарбницім. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів отримали129 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 93мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – понад 85мільйонів, Якимівського та Приазовського районів – 66 мільйонів, Василівськогота Михайлівського районів – 53 мільйони, Вільнянського, Запорізького іНовомиколаївського районів – 48,7 мільйона тощо.

Фахівці фіскальної служби регіону разом із представниками місцевих рад,територіальних підрозділів ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області та РВ Фондудержавного майна України по Запорізькій області постійно аналізують повнотуобліку платників земельного податку та орендної плати. Цього року в ходіпроведених звірок залучено до оподаткування 34 суб'єктів господарювання, врезультаті річна сума нарахувань склала понад два мільйони гривень, а загальнаплоща землі – 224,7 га.

Крім того, виявлено 18 підприємств, які використовували 211,9 га земельнихділянок без правовстановлюючих документів. Додатково до бюджетів громаднараховано майже 300 тисяч гривень.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь