Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Мелітопольське управління фіскальної служби у Запорізькій області інформує

Дата: 05.11.2018 10:25
Кількість переглядів: 201

                                                         

                                                                 Фото без опису

Несвоєчасно зареєстрували податкову накладну в ЄРПН. Якіштрафні санкції застосовуються?

Порушення платниками ПДВ граничного строку, передбаченогодля реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування в ЄРПН (крімподаткової накладної, що не надається покупцю, складеної на постачаннятоварів/послуг для операцій: які звільнені від оподаткування або якіоподатковуються за нульовою ставкою) тягне за собою накладення штрафу в розмірівід 10 до 50 відсотків.

Крім того, у разі відсутності реєстрації в ЄРПН (крімподаткової накладної, що не надається покупцю, складеної на постачання дляоперацій: які звільнені від оподаткування або які оподатковуються за нульовоюставкою), що зазначена у податковому повідомленні-рішенні, складеного зарезультатами перевірки фіскального органу, тягне за собою накладання штрафу врозмірі 50% суми податкових зобов’язань з ПДВ, зазначеної у такій податковійнакладній, або від суми ПДВ, нарахованого за операцією з постачання, якщоподаткову накладну не складено.

Отже, за порушення термінів реєстрації податковихнакладних або розрахунків коригування в ЄРПН або відсутність їх реєстрації вЄРПН штрафні санкції не застосовуються виключно до податкових накладних, що невидаються покупцю та складені на постачання товарів/послуг, які звільнені відоподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою.

Перелік операцій, що підлягають оподаткуванню за нульовоюставкою, визначено ст. 195 Податкового кодексу. Статтею 197 та підрозд. 2 розд.ХХ ПКУ визначено перелік операцій, що звільняються від оподаткування.

При цьому, податкові накладні, які не надаються покупцю,а також податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг,які звільнені від оподаткування, підлягають реєстрації в ЄРПН.

Зазначена норма передбачена п. 120-1.1 ст. 120-1;  п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь