Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Святкування Дня села Веселе Новоуспенівської ОТГ

Дата: 24.10.2018 12:15
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ  с. ВЕСЕЛЕ!

День народження для людини - це родинне свято! А для села? Мабуть також Адже чому ж тоді кожної другої-третьої суботи жовтня на вулицях села стає гамірно і весело? Бо це  звідусіль до нього на свято їдуть діти і онуки, земляки, родичі і сусіди. Всі вони прагнуть особисто поздоровити один одного з ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ РІДНОГО СЕЛА!

До святкової дати готувалися завчасно. Силами школярів і вчителів місцевої школи було прибрано сільську площу і прилеглу до неї територію. Не залишилися осторонь і  місцеві жителі: Манойленко В.Г., Ліхачев А.М., Орлова М.С., Бовкун Т., Іванченко С., Павленко М., Кліменко Л., Кравченко Т., Евдошенко Н. Дівчата з поштового відділення Наумова Т. та Васільчук Л. також вязли до рук граблі та секатор і через пів години біля пошти все «сіяло» від чистоти і порядку.

Як завжди Петренко Т.М. надала допомогу у вигляді автотранспорту для вивезення листя та сміття. А організувала роботу всієї цієї команди староста нашого села Осмаловська О.С., яка разом з усіма фарбувала паркан і згрібала листя, вирубувала бур’яни і виносила сміття.

До святкування все було готово!

Сама назва нашого села вимагає гарного і веселого гуляння. Так воно і йде з давніх-давен. Тому з рання на площі села вишукуються торгівельні майданчики, дитячі атракціони та лунає запальна музика. Об 11.00 у приміщенні сільського клубу збираються святково вбранні односельці і гості Веселого. Саме тут відбудеться умовне підведення підсумків зробленого і прожитого у селі.

Концертна програма розпочалася осіннім танцем з парасольками, яку представили учениці Стоянова Лєра і Чечет Таня. Їхній виступ підхопили учасниці ансамблю «Яблунька», а потім полилася ріка привітань і поздоровлень. Першими це зробили замісник голови Веселівської державної районної адміністрації Галас Т.І. та Щетініна О.А. – представник народного депутата України Валентирова С.В. Для сільскої малечі вони передали солодощі від депутата, а старшому поколінню побажали здоров’я, гарних врожаїв і успіхів у роботі та мирного неба над головою.

Далі естафету поздоровлень взяли у свої руки замісник голови Новоуспенівської сільської ради Куцак М.М. та виконуюча обов’язки  старости села Осмаловська О.С. Вони разом провели церемонію нагородження почесними грамотами та подяки найбільш активних жителів села, які відповідально ставляться до своїх обов’язків і повсякчас приймають участь у громадському житті села.

Звичайно, що програма свята не могла обійтися без участі молодшого покоління жителів нашого села. Першими на сцену вийшли вихованці дитячого садочка «Берізка», які за допомогою своїх вихователів Стоянової Н.Д. та Старкової Д.С. виконали чудові танцювальні композиції та розказали вірші про рідне село.

Школярі, під керівництвом Подольської В.П., на своїй сторінці привітали односельців з Днем народження рідного села і заспівали яскравих душевних пісень

Після цього у концертній програмі одна за одною відкривалися вітальні сторінки. Родини Кліменко, Вітюк, Квітко отримали поздоровлення з народженням малюків.

Непростий життєвий шлях Шкаберди Марії Атемівни зал переглянув на світлинах презентації, в яких промайнули усі 99 років життя жінки. Вона є рекордсменом-довгожителем не тільки нашого села, а й Новоуспенівської громади. Свій подарунок іменинниці передав народний депутат України Валентиров С.В.

Родина Романа і Арміне Аванесян 16 жовтня 2018 року стали на весільний рушник, тому і їх привітали з цією датою і односельці ще раз прокричали «Гірко!»

У залі панувала цілковита тиша, коли на  екрані з’явилися  фотографії сімї Ліхачових Миколи Олексійовича та Любов Іванівни, які цього року відзначили шістдесят першу річницю свого подружнього життя. Слід за ними дружніми оплесками і побажанням ще довгих років спільного життя побажали подружжю Якимових Миколи Демяновича та Маргарити Єфремовни. Вони цього року переступили золотий ювілей спільного життя.

Особлива атмосфера утворилася у залі, коли настала черга привітати вчительку молодших класів Коваленко Н.М., яка вже 45 років веде дітлахів по країні Знань і разом з нею третє покоління жителів села Веселе відкриває сторінки букваря. Присутні у залі вихованці Наталі Миколаївни один за одним дарували їй квіти, а весь зал скандував «Вітаємо!» і «Дякуємо!» Це була одна із зворушливих сторінок свята.

Під пісню з «З Днем народження» концертну програму було закінчено, а дійство перемістилося на сільську площу, де вже димилися шашлички, шкварчала картопелька і пахкотіли смаколики. Торгівельні майданчики місцевих підприємців Мудриченко В.В. та Гілевич О.А. задовольняли запити на будь-який смак, як для дорослих, так і для дітей. Адже хто як не вони, знають запити і побажання місцевих жителів.

Музично-розважальна програма, підготовлена Демиденко В.В.  та Ємець І.І., викликала захоплення та азарт у всіх, хто приймав у ній участь. До пізньої ночі над селом звучали веселі мелодії запальних танців.

Свято вийшло справді родинним: теплим, затишним і щирим. Всі від душі натанцювалися, зустрілися з рідними і близькими, порозважалися після важкої праці. Можливо, такої чуттєвості не вийшло б без турботи і старань Манойленко В.Г., як завідуючого сільськими клубом; без душевних пісень ансамблю «Мрія» і веселих виступів ансамблю «Яблунька»; без матеріальної допомоги фермерів і підприємців, небайдужих людей.

 ДЯКУЄМО ВСІМ ВІД УСЬОГО СЕРЦЯ!

Данилова О.А.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь