Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЯРМАРКУВАННЯ ПРЕДСТАВНИКІВ НОВОУСПЕНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ НА ПОКРОВУ У МІСТІ ЗАПОРІЖЖЯ

Дата: 08.10.2018 13:13
Кількість переглядів: 436

Фото без опису

 За народним календарем 14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці. З давніх-давен у нашому краї саме в цей час розпочинався період великих осінніх ярмарків, що супроводжувалися не тільки жвавою торгівлею, а й веселими розвагами, пустощами. Наші предки вміли і добре працювати, і завзято відпочивати!

В наш час народні традиції не тільки відновлюються, а й набирають нової енергетики, яскравого забарвлення і дзвінкого звучання. Дане твердження ще раз знайшло своє підтвердження на майданчиках Покровського ярмарку, який відбувся 6 жовтня у м. Запоріжжі і був присвячений Дню міста.

На березі старого Дніпра з самого ранку розвернулися яскраві намети, з’явилися білобокі хати під солом’яними стріхами; звідкись взялися добротні селянські тини, уквітчані крученим паничем; раптом повиростали гарбузи і кавуни, кукурудза і часничок; ярмаркові подвір’я замайоріли  різнобарв’ям осінніх квітів. А незабаром над дніпровськими берегами задзвеніла запальна українська пісня, від якої розвернулася душа і ноги самі потягнули у танок. Все навколо заспівало, затанцювало, засміялося.

Не залишилися осторонь цього дійства і мешканці нашої Новоуспенівської громади, які також взяли активну участь у Покровському ярмарку у складі делегації від Веселівського району. З ранку на імпровізованому подвір’ї  утворили етнічну фотозону, на якій пахтів старовинний самовар, крутилося колесо бабусиної прядки і  розвивалися на вітру різнобарвні рушники. А поряд на сонці переливалися картини і вишиванки, вишиті бісером руками Данилової О.А., а на столах розгорнулася виставка ручних робіт, які представла Пасічняк А.А. Організаційні етапи підготовки лягли на плечі голови сільської ради Сеник І.Б.

Коли оздоблювально-оформлювані роботи закінчилися естафету прийняли учасники художньої самодіяльності. Директор Новоуспенівського будинку культури Гнатко В.В. та завідувач сільським клубом с.Веселе Манойленко В.Г. створили музичну атмосферу Веселівського куточка, а учасниці ансамблю «Яблунька» Атаманюк О., Данилова О., Дячук Н. та учасниці художньої самодіяльності с. Запоріжжя Доценко Н., Сокольвяк Н. та Нагорняк С. від усієї душі заспівали українських пісень.

Весело, завзято і щиро пройшло ярмаркування. На інших подивилися і себе показали!!! З міхами веселого настрою і легкої втоми поверталися пізнього вечора додому! Наступного року знову поїдемо на Покровський ярмарок!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь