Новоуспенівська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Про стан готовності до організованого початку 2018-2019 навчального року в освітніх закладах Новоуспенівської ОТГ

Дата: 20.08.2018 09:21
Кількість переглядів: 393

З 16-17 серпня 2018 року комісією у складі: Куцак М.М. – заступник голови Новоуспенівської сільської ради, Яременко О.В. - начальник відділу освіти, молоді та спорту Новоуспенівської сільської ради, Демідкова Т.М. – методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту, Стальний О.С.провідний інспектор Веселівського районного сектору ГУ ДСНС України у Запорізькій області, Остапчук С.В. – начальник Веселівського районного управління Держпродспоживслужби Гунбіна О.Л. – начальник відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, Вязніков Б.М. – лікар із загальної гігієни ВП «Таврійський МВ» було проведено огляд готовності закладів освіти Новоупенівської сільської ради до організованого початку 2018-2019 навчального року.

         Перевіркою було охоплено 5 закладів загальної середньої освіти та 4 заклади дошкільної освіти.

В освітніх закладах громади проведено якісні поточні ремонти за сучасними технологіями із використанням теплозберігаючих сертифікованих будівельних та оздоблювальних матеріалів, високоякісних фарб, роботу по підготовці систем життєзабезпечення, організовано планову ревізію комунікацій водопостачання та каналізації, електромереж; приведено санітарно-технічне обладнання внутрішніх туалетів, забезпечено художньо-естетичне оформлення навчальних класів та кабінетів, створено умови для безперебійного функціонування харчоблоків та їдалень. У більшості закладів освіти проведено якісний ремонт спортивних залів, покладено лінолеум та кахель в окремих групових кімнатах, класах та рекреаціях, відремонтовано меблі, шкільне та ігрове обладнання, спортивний інвентар. Штучне освітлення класних кімнат, кабінетів, майстерень, спортивних залів у закладах освіти відповідає основним вимогам ДСанПіН.

У кожному закладі дошкільної освіти відремонтовані та обладнані кімнати для чистої та брудної білизни, замінено наматрацники, придбано медикаменти та дезінфікуючі засоби. У групових кімнатах створено нові розвивальні зони для дітей, проведено оновлення ігрового обладнання, розроблено інформаційні куточки, поповнено методичний фонд розвиваючими посібниками, дидактичними матеріалами. Відремонтовано та обладнано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підримки Уряду Німеччини групу в КНДЗ «Берізка».

         На особливому контролі відділу освіти знаходилось питання щодо створення оптимальних умов навчання та відпочинку учнів 1-х класів (НУШ). У кожному закладі освіти проведено роботу по обладнанню навчальних класів, ігрових приміщень.

Прилеглі території освітніх закладів приведено в належний стан, підтримано озеленення клумб та забезпечено догляд за рослинами навчально-дослідних ділянок.

В цілому всі заклади освіти Новоуспенівської сільської ради підготовлені до організованого початку 2018-2019 навчального року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь